penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Monday, July 16, 2012

Spend Quality time with our daughters @ Midvalley

Assalamualaikum. mak aih panjangnyer tajuk entry.. haa ni sambung citer ari khamis lepas.. amboi dah nk masuk khamis balik dah, citer tk habis2 lagi. hehehe...  K, kami sampai kt Midvalley time lunch hour.. bapak ramainyer org. Terjah Mc Donalds jer, perut dah lapar giler ni since pagi lum makan apa2. Ni kira brunch la ni, tapi idokleer melantak tk ingat dunia kan.. makan set2 jer.. janji anak2 kenyang, mak bapak pun kenyang.. anak2 makan bubur, aku and hubby double cheese burger. Done! Alhamdulillah.. pas makan pi surau, solat Zuhur. Then terus ke tingkat atas..mau beli tiket wayang lah..We plan nk bawa Qaleesya and Qaireen tgk Madagascar 3. Org dah habis tgk, we all baru terhegeh2 nk masuk panggung kan. Apa kan daya, baru berkesempatan. Nak gi ari minggu sure ramai punya. So, movie start kul 3.45pm.. maka lepak2 dulu kt Carl's Junior.. makan ringan2. Makan lagi??? hahaha.. 

Anak yg best.. sedap gak kentang goreng kt sini.. sorry gambar sume ala2 blur coz snap guna hp jer, then budak2 ni asyik gerak jer time aku nk snap.



amboi happynyer cenonet ni.. dia kalau dapat makan always happy.

So, lepas makan pi beli pop corn sekotak, then wait nk masuk.. sambil2 tu snap gambar bebudak lagi.. (xde keje lain ibu korang ni kan..)

pakaikan anak2 siap ngan sweater.. diaorang ni bukan tahan sejuk. Kang ada yg selsema plak.

tak jumpa yg madagascar.. amik depan brave pun hokay.. masa mula2 Qaireen takut gak.. tapi aku sumbat ngan pop corn lama2 dia ok. Qaleesya dah 2nd time masuk, so dia relax jelah.. lepas wayang start 20 minit, tgk qaireen diam jer. Rupanya dia tido sampai meleleh air liur basi. Kah kah kah.. dlm bising2 tu dia leh membuta.. hadoi.. sampai sudah tk jaga. Lepas kuar panggung, nk gi solat baru dia jaga.. emm.. pastu sambung tido balik. Amboi penat sungguh nampaknya. Lepas solat, we all decide balik malam la memandangkan time tu dah kt pukul 6ptg. Sure sesaknyer train time ni. Lepak2 jap.. lepas solat maghrib gi dinner kt Chicken Rice Shop jer.. sini ada makanan budak2 tu.

dah lepas makan, buat muka camni plk kan hehehe.. amboi budak berdua ni bantai nasi sepinggan setengah. Lapar bebenor yer korang. Tapi suka tgk diaorang berselera makan. Sorryla, sume makanan tk snap. Korang bayangkan jelah. 

Lepas makan terus ke stesen komuter. Masa utk pulang.. marilah pulang, marilah pulang bersama-sama..

 tengah tunggu train.. gambar gegar.. hahaha..harap maaf

Qaleesya suka naik tren.. terloncat2 tunggu tren. Kalau tk dipegang merata perginya. Takut jatuh ke landasan jer.

haa dh dlm tren ni la dia.. penat sgt satu hari berjalan, terus tertido nyenyak.. sian anak ibu.. bukan dia jer.. yang ni pun >>>>>>

amik kooo.. terlentuk tido kt abah.. tapi apapun we all happy sgt that day.. next time leh plan gi jalan2 lagi naik tren.. heheh.. mak apak pun sama letih. Hampir kul 11 baru kitaorang sampai rumah.. =)



No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)