penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Monday, August 6, 2012

First day Puasa dan Langkawi..

Assalamualaikum.. First day pose ari tu, aku balik langkawi berpose bersama keluarga tercinta.. apatah lagi, raya ni dh tk balik coz turn beraya di Johor.. cadangnya nk kuar lepas sahur.. then, coz pagi tu baru terhegeh nk kemas baju bagai.. jadinya plan nk kuar lepas subuh.. sudahnya kul 7 pagi baru gerak dari umah.. amik kooo!!!  But alhamdulillah.. perjalanan selamat.. dlm kul 3.30 ptg sampai jeti kuala kedah.. tu pun sebab kami dh menyinggah ke rumah abang aku kt penang... kalau tak, sure lagi awal dh sampai. Dapat feri kul 5ptg.. so, sampai umah kt langkawi betul2 dekat nk buka pose dah.. hehehe.. good timing beb!

entah naper dia wat muka cam ni.. (dlm feri)

us.. gambar yg ntah apa2.. abah gigil kot masa ni.. 

 juadah berbuka kami.. makan ramai2 kena dok bawah.. meja muat tuk 6 org jer.. tapi sgt la best berbuka ramai2 camni.. makanan plk sume sedap.. hasil air tangan mak.. sayang mak sgt2...

Selebihnya gambar yg hubby amik sepanjang berada di rumah langkawi.. 


sorang baru lepas sidai baju, sorang lagi nk sapu sampah..sume kena kerah wat keje.. suka tgk qaireen senyum kt sini.. 
rumah mak ayah..tempat ku dibesarkan..

 like this pic taken by hubby..bunga sedang berkembang mekar diumah mak..

 both of them ngah breakfast kt dlm feri.. ooo tk posa yer..

bye bye langkawi.. raya haji nanti kami balik lagi.. insyaallah... sob sob sob.. sedih.. =(


Goodbye OMI.. I'm signing off..

Assalamualaikum.. haaa rindunya nk berblogging, tapi masa sgt mencemburui diri ini. Ni baru dapat curi masa update apa yg patut... yezzaaa mungkin all my frens kt FB dh tau yg aku skang ni dah bekerja di tempat baru 1/8 ari tu.  Tapi kisah new workplace kita citer next entry. This entry nk citer pasal tempat lama dulu. K, sementelah dh nk resign, maka boss ngan baik atinya membelanja kami satu department pi makan2 kt Adam Lai SS15 Shah Alam.. mmg sedap juadah yg dihidangkan.. pada penggemar chinese food tapi halal, boleh la terjah restoran ni yg juga milik bersama pelakon komedi, Abby Yus... landmark dia, korang cari Dataran Automobil SS15, Shah Alam.. kedai ni dok kt corner lot.. sederet ngan public bank.  Gambar makan2 first farewell party tu xde.. aku malu nk snap pic depan boss ok.. kang dia pelik apa kena minah ni asyik amik gambar makanan ni.. tapi gambar kami makan2 tu ada.. cuma kat dlm kamera HR yg for sure aku tk dapat nk tgk lagi kan.. (ate dah berhenti, mana lagi ko nk tgk)...
Then, 20/7 ari tu ada farewell kt ofis plak.. haa yg ni ada gambar.. jom layan gambar sambil aku bercerita k..

antara menu petang tu adalah rendang ayam yg marvellous, meehun goreng, kuih muih, red velvet cuppies (aku sponsor) hahah... air ice cream soda lemonade yg sgt sedap (thanks kak fida).. tu je kot.. tk ingat dah aku.. tapi alhamdulillah.. itu pun dh lebih dari kenyang.. 

Inilah kak fida, org kuat yg menjayakan majlis petang tu.. thanks a lot kak...

 my bff, Azila..

my bff, solehah..

my bff, kak ita..

and bff, fariza... miss all of them soooo much. sila abaikan muka aku yg toye tu... sudah manyak nangis maa..

our director ngah berucap, my ex boss yg dok sebelah dia pakai baju putih tu.. naper tk nk berucap boss??? so sedih meh im resigned?? or else, he has nothing so say =p

antara kengkawan yg sudi menghadirkan diri.. yg bersandar kt dinding bertudung hitam, bert-shirt purple seluar jeans tu la pengganti i... comel kan dia..

the gentlemen yg hadir memeriahkan suasana... suasana hari raya, walau dimana pun jua.. eceh.. melalut plak.. maklumla dh nk raya kan.. hehehe..

us.. 

makan time.. amboi linda.. beria ko makan RV cuppies tu yek .. kah kah kah...

makan2... 

and lastly... tempat jatuh lagi kan dikenang.. ni kan pulak tempat bekerja selama 6 tahun lebih...

my workstation.. aku akan rindukan tempat ni.. 6 tahun lebih aku bergelumang di sini.. tentu sikit sebanyak berat ati nk tinggalkan tempat yg kita dah rasa sgt selesa.. this is my comfort zone.. but life must go on.. and we must move on.. ada hikmahnya.. selamat tinggal OMI..terlalu byk yg aku pelajari disini.. dari segi keje, dari segi kemanusiaan.. dari segi perangai org.. namun yg paling penting, aku akan bawa yg baik2 saja, yg manis2 saja dari sini.. yg pahit, yg tk elok, yg menyakitkan.. kutinggalkan, ku kuburkan terus disini.. moga "org itu" lebih bahagia dengan ketiadaan aku.. dan yg pastinya aku lebih bahagia tanpa dirinya di depan mataku.. Terima Kasih Allah kerana memakbulkan doaku.. To all my good frens. my bff.. korang semua tetap terpahat kukuh dlm ingatan.. setiap kenangan manis bersama tetap tersimpan kukuh dlm ingatan..  I miss all of you.. moga Allah merahmati kalian semua.. and thanks for everything..  Officially, 20/07/2012 im signing off from OMI... bye.