penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Monday, August 6, 2012

First day Puasa dan Langkawi..

Assalamualaikum.. First day pose ari tu, aku balik langkawi berpose bersama keluarga tercinta.. apatah lagi, raya ni dh tk balik coz turn beraya di Johor.. cadangnya nk kuar lepas sahur.. then, coz pagi tu baru terhegeh nk kemas baju bagai.. jadinya plan nk kuar lepas subuh.. sudahnya kul 7 pagi baru gerak dari umah.. amik kooo!!!  But alhamdulillah.. perjalanan selamat.. dlm kul 3.30 ptg sampai jeti kuala kedah.. tu pun sebab kami dh menyinggah ke rumah abang aku kt penang... kalau tak, sure lagi awal dh sampai. Dapat feri kul 5ptg.. so, sampai umah kt langkawi betul2 dekat nk buka pose dah.. hehehe.. good timing beb!

entah naper dia wat muka cam ni.. (dlm feri)

us.. gambar yg ntah apa2.. abah gigil kot masa ni.. 

 juadah berbuka kami.. makan ramai2 kena dok bawah.. meja muat tuk 6 org jer.. tapi sgt la best berbuka ramai2 camni.. makanan plk sume sedap.. hasil air tangan mak.. sayang mak sgt2...

Selebihnya gambar yg hubby amik sepanjang berada di rumah langkawi.. 


sorang baru lepas sidai baju, sorang lagi nk sapu sampah..sume kena kerah wat keje.. suka tgk qaireen senyum kt sini.. 
rumah mak ayah..tempat ku dibesarkan..

 like this pic taken by hubby..bunga sedang berkembang mekar diumah mak..

 both of them ngah breakfast kt dlm feri.. ooo tk posa yer..

bye bye langkawi.. raya haji nanti kami balik lagi.. insyaallah... sob sob sob.. sedih.. =(


3 comments:

  1. heaven kan dear kalau dpt bali kampung jumpa mak abah....lagi bertambah heaven kalau dpt merasa air tangan mak! soooo sedap!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nome.. tiada tempat yg rasa lebih mendamaikan selain kampung halaman..satu perasaan yg sukar diungkapkan.. dan paling penting tiada masakan sesedap masakan mak.. huhuhu... mkn nasi, ikan goreng dan sambal belacan pun sedap bertambah2 janji air tangan mak..

      Delete
  2. Tentu sayu rasa hati xdpt bersama keluarga sendiri. Sabar ye lieza...adat org merantau camtu lah. Walau brsama famili mertua, takkan sama famili sendiri..sob sob sob..

    ReplyDelete

Feel free to drop your comment k.. tq =)