penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Sunday, September 23, 2012

Raya oh Raya 2012 ~ part 4

Assalamualaikum.. raya dah habis, citer raya ku tk gak habis2 lagi.. sorryla kalau ada yg bosan baca, tapi aku perlu habiskan gak.. if not, ia akan tinggal kenangan diminda yg hanya aku boleh mengenangnya.  At least bila wat entry di blog.. insyaallah, one day anak2 boleh baca dan tgk kenangan masa kecil diaorang.

Oklah jom sambung citer yer, on hari raya ke empat tu we all akan balik Klang.. tapi alahai, Johor ke Klang 4 jam jer. wat per nk balik awal2 kan?? Jom la kita berhuha dulu.  Lain la kalau dari langkawi, mmg pepagi lagi dah kena gerak dari umah, tu pun kalau kena hadap jem, jawapnyer malam la baru sampai Klang.  So, dah kata nk jalan2.. aku ckp ler kt hubby, kita ni dh byk kali balik Johor tapi tk pernah gi pun ke JPO tu.. alaaa Johor Premium Outlet tu.  Dah byk kali dgr kakak ipar bercerita, adik ipar pun ari2 gi.. adalah agenda diaorang tu.. tapi aku tk gak pegi2 lagi. Dlm kul 9 lebih kitaorang gerak dari umah, gi breakfast dulu kt Mc Donalds Setia Tropika. Lepas perut dah kenyang baru best nk jalan2.


Sementara tunggu abah order food, bebudak ni main dulu..

budak ni mkn separuh fillet o fish je.. mkn cerewet!

yeay... finally sampai kesini.  Datang ni bkn plan nak beli apa2, just nak window shopping jer. hehehe oh yer, parking kt sini byk.. dah lupa sejam baper ringgit. Pada ibu bapa kalau nk sewa stroller kt sini pun blh, tp agak mahal gak ler. Sejam RM30, deposit RM100.  Pada aku RM30 tumahal la, klau korang rasa murah, sewa jelah.

Qaleesya suka tgk pokok2 kt sini.  

 anak dara saya yg sgt happy datang ke sini coz dia dapat bebas berlari ke sana sini..

Kat sini berconcept open air.. kita boleh jalan sambil menghirup udara segar dari satu butik ke satu butik.. byk branded boutique kt sini. paling ramai org of course ler butik Coach.. aku just masuk survey2 jer.. adalah handbag yg below RM1K tapi design kurang menarik la.. yg cantik of course ler sume RM1500 ke atas.. tak beli pun, tgk2 jer.

suka diaorang..

lady in pink..

sukanya dia


dah puas jalan2 kt luar, masuk kedai kasut.. ibu kan pantang nampak kedai kasut.  While ibu tgk2 kasut, abah jaga budak2 dua org ni.  Qaleesya ni mmg pantang nampak cermin, tgk la apa keje dia..

cam malu2 jer..

mula2 angkat tangan


pelik jer si qaireen tgk..

tu diaaa...

tanpa segan silu dia menari kt situ.. haii qaleesya...

k, dah penat menari kita upah dia shopping.. mmg kalau bab baju anak tk boleh nk tgk jer, mesti nk beli gak..takpelah rezeki anak2..

 kasi dia main2 lagi.. untuk parents.. kat sini pun ada taman permainan, agak2 en somi dah bosan teman isteri shopping leh bawa anak2 main kt sini..

pretty woman walking on the street.. hahaha..

dah penat shopping and main, kita minum pulak.. amboi.. bersenang lenang minum yer.. kat sini ada food court dengan pelbagai menu.. tempatnya selesa dan beraircond. 

adik pun dahaga gak.. dia tkde keje lain, mesti nk susu badan gak.. so, ibu bagi jelah in public as long as masih menutup aurat.

 adik dah mengantuk.. 

Sampai umah ibu baru kelam kabut packing everything.  Pekena laksa johor dulu sekali lagi, then pukul 4ptg baru gerak balik ke Klang.

on the way balik jem gak kt area seremban tu. Tak faham aku, naper la kat sini jer mesti jem.. tapi alhamdulillah tk teruk.. we decide berhenti rehat kt Dengkil.. having dinner kt situ.

Minum air gelas besar kt sini. Ingatkan gelas besar dia biasa je.. rupanya dah mcm jug air.. jenuh nk habiskan, minum berdua pun tk habis. Siap bungkus balance air tu bawa balik hahha.. nk tinggalkan cam sayang jer..

Alhamdulillah, kami sampai ngan selamat... habislah citer raya kami tuk tahun 2012 ni.. hehehe.. legaaa...






No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)