penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Sunday, September 23, 2012

Tempat keje baru, environment baru..

Assalamualaikum.. dah hampir dua bulan aku keje kt company baru ni.. sekejap jer masa berlalu.. baru nk update entry.. kat tempat baru ni aku assist MD, Vice President dan HR Director.. tiga bos skali aku jaga. Amik kooo!!! Aku start keje kat sini pada 01/08/2012.  So far, dah hampir dua bulan ni, oklah.. happy. Walau keje banyak gilerrr tapi hati senang. Nak kata tk tension langsung tu tipulah.. tapi aku rasa aku lebih selesa disini. Gi keje, masa berjalan pun tk sedar, tau2 dah tengahari.. jap jer dah time balik. This is the first company yg aku rasa camni. Aku rasa suka coz xde masa aku nk rasa bosan. Boss2 pun sangat2 ok.. even they all chinese but they treat me better than malay boss. They respect me for who I am.. and even two months.. aku boleh click sgt ngan country HR manager.. she is the first chinese yg aku rasa sgt memahami and caring. Sampai aku leh citer my problem dan segala stress aku kt dia.. hubby aku pun pelik nape diaorang cam "sayang" sgt kt aku.  Aku ni dah la jenis tk puas ati terus complaint and diaorang mmg amik berat all my complain. amik fast action you know.. tp tk tau la kot baru2 ni org jaga.. lepas ko confirm nanti amik ko.. hahahha.. tapi aku berdoa, moga jodoh aku ngan company ni berkekalan dan hubungan baik antara boss dan colleagues juga berkekalan.

Jom tgk gambar2 kt ofis baru aku..

First company yg aku join very prepared for everyting tuk new staff.. dapat access card and ethics policy.. company ni is multinational company. Actually it is US company.. so, mmg particular bab2 ethic ni.. 

satu fail besar stationery.. amik ko.. senang kan, tk perlu la kita terhegeh2 nk minta lagi. ni boleh guna beberapa bulan.

lengkap dengan employee handbook.. sume bab cuti, gaji, maternity leave, cuti sakit etc ada dlm ni.. ko baca jelah.

Aku juga diberi sebuah laptop untuk menjalankan keje2 aku.. yg tak bestnya tiap2 hari kena usung laptop ni pegi balik keje.. nk wat camne, kat sini sume staff guna laptop.. terima jelah..

ini workstation aku.. all in blue.. cam tau2 jer aku suka blue color.

aku seketul jer dok kt sini.. yg bilik berkaca tu bilik MD, cina singapore..muka garang, tapi baik orangnyer.. hehehe... so, dah dok sensorang, jgn harap la nk sembang2.. giler ke apa sembang sorang2.. sib baik ada ST.. leh aku chat ngan staff lain.. 

aku yg ceria ditempat baru.. ceria ke?? hahah.. alhamdulillah.. k, till jumpa lagi.. doakan aku mendapat keberkatan dan happy sokmo keje kt sini yer.. thanks korang... bye.

2 comments:

  1. tahniah..sbb dpt keja kat tmpt yg lebih best dan dikelilingi dgn manusia2 yg prihatin & bertimbangrasa....

    ST dgn aku meh!
    aku pun ada ST hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks erin.. alhamdulillah.. senang kan ada ST ni, tk perlu nk email2.. ekeekek...

      Delete

Feel free to drop your comment k.. tq =)