penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Friday, November 30, 2012

Perkembangan Qaireen

Assalamualaikum..

Emm cam lama jer tk hapdet kisah dak kecik ni kan.. pejam celik, pejam celik dia dah pun cecah umur 1 tahun 7 bulan... mulut pun pok pek pok pek, tak henti2.. tapi kalau jumpa org selain ibu, abah, kakak, dan pengasuh kt taska, dia akan automatik diam dan jadi pemalu..

anak dara saya yg kedua.. comot bobot.. berposing seksi disitu sambil makan durian.

sangat cheeky skang ni.. garang pun yer gak. Jangan sekali2 amik barang yg dia pegang, kang tk pasal2 kena pelangkung.. (ikut pangai sape la nih..) Kuat merajuk juga.. sikit2 nk majuk jer.. tapi bila pujuk2 cepat jer sejuk.. (rasa yg ni ikut pangai ibu hahahah). Kuat nangis dan sangat manja.. bila menangis susah nk berhenti, cara nk kasi dia diam cuma lah bagi susu.. bukan susu botol tau.. tapi dia nk susu ibu dia.. yes.. dia masih breastfeeding sampai skang.

Berat dia skang dah 11.6kg.. buat masa skang Qaireen dh jarang kena neb.. alhamdulillah.. tapi bulan 12 nanti kena bawa ke spital lagi.. check up lum habis2 lagi.. Qaireen pun suspek talasemia  treat gak. tu yg nk kena wat DNA analysis to confirm.. Skang ni ibu dah tk larat nk dukung Qaireen sgt coz dia dah berat.. kenkadang menyenget mendukung dia. Dia pulak lebih suka berdukung dari berjalan. Kalau berjalan plk, main melulu jer pegi.. aku plk yg kena kejar cam pelari marathon dlm shopping complex.

Qaireen dah faham apa yg kita suruh.. dh boleh disuruh amik sikat, tuala, masukkan baju kotor dlm bakul.. (haahah.. bukan baju kami laki bini la.. baju dia sendiri), faham bila disuruh gosok gigi, sabun, amik diapers, amik botol air, susu, remote control, kasut.. byk lagi la nk citer. Dia pun dh boleh ckp nk air, nk makan, lori, car, cat,aeroplane (yg ni pelat lagi la),nampak lori gardenia jer mesti sebut ROTI (sebab selalu beli roti ni kt umah), nak biskut, nk mandi, atok, ibu, abah, kakak, jalan2, busuk, berak, ayam, bird, dog dan byk lagi.. paling suka dapat buku.. dia akan tunjukkan apa benda kt dlm buku tu. Yang paling kelakar bila dengar anjing menyalak dia akan ckp "haa dog amik la adik"  hahah.. padahal adik tu dia..

Haish.. dh besar anak ibu ni.. mcm sesuwei je nak dpt adik baru kan???? Kah kah kah.. tapi dia ni sgt manja.. tido mesti nk bawah ketiak aku. mesti nk peluk.. sgt jealous.. tk kasi kalau qaleesya dekat2 ngan aku.. abah dia nk dekat pun kena lempang... kalau la ada adik..entahlah camne nanti. Adik.. ibu sayang adik ngan kakak Qaleesya.. moga anak ibu ni membesar dgn sihat dan cerdik. Kenkadang ibu rasa baru jer melahirkan adik tau.. skali tgk dan cenggini.. huk huk huk.. sometime rindu masa adik baby dulu.. very the bam bam...  :)

K, la lenkali aku update lagi.. or pasal Qaleesya plk.. bye..

Wednesday, November 28, 2012

I am food lover... wuhooo...

Assalamualaikum.. tk nak citer panjang jer nk tepek gambar makanan dan nk ulas sket2 jer..

ketam lemak cili api and nenas.. pergh.. terangkat beb...

Teringin nk makan lontong.. penangan tengok lontong si nome la ni.. terus wat.. dapat gak balas pinggan mangkuk jiran yg bagi laksa ari tu..

pening dah aku pusing2 gambar ni.. halalkan jelah yer.. kenyang makan lontong jer ari tu..

lapis cheesy Qaleesya Humaira.. pergh.. nama menu tk hengat... agak sedap, tapi kalau buat jgn letak filling strawberry tu byk2.. manis sgt dan muak..

as usual siakap tiga rasa peberet aku.. hehehe

and this one, ikan bawal bakar special.. mmg menjilat jari la.. sedap tk hengat.. dibakar menggunakan pemanggang ajaib.. sekejapan jer dah siap bakar.. mmg menyenangkan keje aku betul pemanggan ni.. tk sesia beli..

k, dah.. tgk gambar makanan ni sume wat aku jadi lapar.. huhu... telan2 air liur dah ni.. bye...

Rezeki Durian Crepe..

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. syukur yg tk terhingga ke hadrat llahi, berkat belajar buat durian crepe dan upload gambar di FB, ada kengkawan yg sudi order durian crepe ngan aku. Tapi aku limitkan order.. every week maksimum order cuma 15 set jer bersamaan dgn 75 pcs. Tk boleh lebih. Maklumla, aku ni ibu bekerjaya.. wat benda alah ni just as a part time jer. bukan full time.. sebab tu aku kena limitkan order.. coz ari cuti tulah aku nk wat keje2 rumah yg lain yg tak boleh buat di ari keje.. time cuti ni gak ler nk spend quality time ngan anak2 dan suami. Kang ari keje dah sibuk keje, ari cuti pun sibuk berniaga..kecik ati en. somi dan anak2 nanti.. hehehe..

Ok, berbalik pada durian crepe ni.. alhamdulillah.. syukur pada Allah yg Maha Esa.. dibukakan pintu rezeki dlm bidang ni.. walaupun permintaan tinggi tapi aku tk nak tamak haloba, kaut semuanya.. tima kasih juga pada customer yg sudi membeli durian crepe dari saya.. pada yg sanggup menunggu turn tu, Ya Allah.. kesabaran anda amatlah dihargai.. terima kasih banyak2 yer.. love u olls... pada yg repeat order dan sudi wat promosi tk berbayar ttg durian crepe saya ni, hanya Allah saja yg mampu membalas jasa anda... pada yg sudah try resepi durian crepe yg saya bagi tu.. haaa cane? ok tak? heheheh...

Jom kita tgk order2 minggu lepas.. harap maaf, gambar customer tk sempat nk snap.. almaklumlah, nk cepat jer.. byk tempat nk dihantar kan..


satu set ada 5pcs/RM10


aaa cane? menggoda rasa tak? saya letak isi doyan byk tau..

antara yg dah siap tersusun dlm peti ais.. sampai skang buka peti ais jer bau durian.. buka pintu umah bau durian.. dlm keta pun bau durian.. ate hari2 pening hubby i tau.. hehehhe..

 oklah, sape yg nak order lagi.. minggu ni order dah full... untuk pick up 9/12 ni..masih ada kekosongan 8 set lagi.. sape nk order leh call/pm/sms saya di 0132986822. But this time, no delivery service lagi yer tuan2 dan puan2.. sape yg order boleh collect kt umah saya di Bandar Bukit Raja, Giant/Tesco Setia Alam or Petron depan Jusco Bukit Raja.. haaa tu pick up point dia..

Terima kasih byk2 pada yg dah order.. segala kekurangan harap dimaafkan dan dihalalkan.. terima kasih..

Aiyooo dah exceed quota!!!

Assalamualaikum... haiyaaa sgt ler tk bestnyer.. lepas ni update blog tanpa gambar. Dah tk boleh nk upload lagi dah.. dah exceed quota.. kalau nk lebih kena subscribe.. bapak kedekut tul blogger.com ni..

Sesapa tau camne nk upload gambar without pay.. let me know, teach me how.. please... jasamu dikenang.. k bye..

It's our 4th Anniversary.. alhamdulillah..

Assalamualaikum.. ari ni genap ler seminggu sudah berlalu.. baru nk ada masa nk wat entry.. kekekek...
Yes, 21/11/12 yg lalu, genaplah 4 tahun kami melayari bahtera rumahtangga.. terasa mcm baru jer kawin sekali eh.. dah 4 tahun... Alhamdulillah.. Moga hubungan ini akan kekal hingga ke akhir hayat.. moga kami lebih matang menempuh badai rumahtangga, moga kasih sayang kami lebih kuat dari hari ke hari.. moga rumahtangga ini berada dalam lindungan Yang Maha Esa.. dan moga kebahagiaan ni berkekalan hingga ke hujung nyawa.. to my lovely hubby.. i love u and i always will.. terima kasih kerana menerima diri ini seadanya.. terima kasih kerana byk bersabar dengan diri ini, terima kasih kerana menjaga diri ini.. terima kasih kerana menjadi abah yg baik tuk anak2 kita...

We all tk gi celebrate kt mana2 pun tahun ni.. just masak2 kt umah, then makan kami 4 beranak.. we spend time together kt umah jer.. entah naper, rasa malas sgt nk kuar... Oleh tu, jomla kita tepek gambar sket tuk mengimbas kenangan 4 tahun dulu.. (tak sah ler kalau tk letak gambar kawin dedulu kan.. katapun entry wedding anniversary.. kasi chance la i nk feeling2 sket..)

21/11/2008.. the day i  menjadi Mrs Hashim...

feeling2 jadi model majalah pengantin.. (padahal muka dah lemau dah time ni.. satu hari senyum jer.. huk huk huk..)

ditepi pantai yg indah.. ku duduk berdua denganmu.. ahhahaha.. tukar lirik k..

very the classic.. make up pun ala2 classic gitu..

honeymooners!!!!

Doakan kami bahagia keakhir hayat.. nk upload gambar our precious Qaireen and Qaleesya pun tk boleh dah.. dah exceed quota.. cess kedekut tul... bye..

Friday, November 16, 2012

Resepi Durian Crepe

Assalamualaikum.. Ramai ke yg ternanti2 resepi ni??? Hahah budget glamour plk kan.. ampun yer lambat sket update. Baru selesai tidokan si kecil Qaireen.. dak kecik tu nk tido kena menyusu badan.. tu yg payah nk update blog tu..

Ok, resepi durian crepe ni sebenarnya boleh dapat kt internet.. korang google jer sure jumpa. Pelbagai version. Ada yg guna tepung gandum jer, ada yg guna sampai lima jenis tepung. Tapi aku pakai dua jenis tepung jer.. tepung apa.. kang tgk la kt resepi tu. Aku cuma bagi resepi jer yer.. no gambar step by step.. jadi korang bayangkan ler cara2nya.. actually resepi ni kalau nk tgk version lain boleh refer kt blog ana suzana ni.. tadi aku bg link salah la pulak, patut ada yg click tk kuar hape benda pun.. ampun yer.. k, ni aku bagi link blog ana sekali lagi.. anasuzana .

Ok, resepi durian crepe ni aku amik dari blog kak zu, semanis gula. aku tk buat link coz tk ingat full blog address dia.. tapi korang leh google cari blog kak zu ni iaitu Semanis Gula.

Bahan2:

250gm tepung gandum
1 sudu kecil tepung ubi
2 biji telur
500ml santan (kalau guna santan kotak 350ml santan, 150ml air) kalau tak pekat sgt..
1/2 sudu kecil garam
1 sudu kecil pewarna (kuning/pink/hijau pandan)
1 sudu besar butter dicairkan
2 sudu besar gula halus

Cara2:

Satukan semua bahan diatas kacau sebati (kecuali santan dan pewarna)
Masukkan santan sikit demi sedikit agar tepung tk berketul
Masukkan pewarna
Blendkan bahan tersebut dan tapis (agar lebih halus)
Panaskan non stick pan hingga betul2 panas.. sapukan sedikit minyak masak (utk kali pertama saje)
Tuangkan sesenduk kecil adunan ke dalam kuali dan kecilkan api..
gunakan belakang senduk untuk meleper/membulatkan adunan (buat senipis yg boleh)
Apabila nampak bahagian bawah agak kering boleh angkat (tk perlu terbalikkan kulit tersebut)
*bila hendak meletak inti, bahagian bawah yg agak kasar dibahagian dalam dan bahagian atas yg licin adalah bahagian luar crepe.. ulang sampai habis tepung.

haa buat bulat dan nipis mcm ni.. korang tgk bahagian yg licin tu akan jadi bahagian luar crepe tau...

Bahan inti:

Isi durian
Fresh cream brand rich atau apa2 brand yg korang rasa ok.. yg penting must be non dairy whipping cream


Cara:
ambil dlm 250ml whipping cream dan pukul hingga kental (bila angkat tu nampak bertanduk je whipping cream tu) korang faham tak ni???

Cara melapis:



ambil satu kulit crepe tu.
Letakkan fresh cream dlm sesudu kecil atau nk banyak boleh letak sesudu setengah
Then letak isi durian
Lepas tu tutup isi durian tu dengan whipping cream juga.
Boleh la melipat kulit crepe tu menjadi bentuk empat segi mcm dlm gambar tu...
Simpan dlm peti ais semalaman.. sedap dimakan sejuk..

Aku ni bukan pandai sgt nk tulis resepi ni.. harap korang faham la.. pada yg tk faham tu leh la whats app/pm tuk keterangan lanjut. Selamat mencuba..

*Ilmu tu hak Allah.. oleh itu saya kongsi ngan anda semua coz kalau org lain tk berkongsi ilmu ni, saya pun tk tau mcm mana nak buat. Moga ilmu ni bermanfaat tuk semua..terima kasih.

 

How I wish...


cer teka bulu mata sape ni??? saper berjaya teka aku kasi singgit. Hahahah.. dapat??? tak dapat??? ala.. korang lambat sgt la.. ni la bulu mata anak dara ku.. Puteri Qaleesya Humaira.. how I wish to have this kind of eyelashes... panjang, lebat dan lentik. Tak perlu pakai bulu mata palsu lagi.. tk perlu maskara lagi.. enough dengan bulu mata asli ni.. Alhamdulillah.. both my daughter dikurniakan Allah ngan bulu mata mcm ni. Actually, bukan anak2 aku jer.. anak2 abang2 aku pun dan kakak aku pun sama... sume jenis bulu mata panjang dan lentik mcm ni.. baik lelaki mahupun perempuan.  Takpelah, walau ibu ngidam bulu mata cam ni tapi tk dapat kt ibu, Allah bagi kt anak2 pun dah happy. It just like my dream come true.. hehehe...

Tempat beradu Qaleesya

Assalamualaikum..

Aku ni kalau cuti mmg tk reti dok diam. Org cuti berehat la betul2 kan.. dah hari keje, keje bermatian kt ofis..balik umah sibuk ngan keje umah plk. Tapi entah, bila cuti jer adalah nk buat itu and ini. So, sabtu lepas aku mengemas lagi kt bahagian atas plk.. kemas bilik aku, bilik tamu, bilik anak2... skali rasa cam nk ubah susun atur bilik anak2 plk.. maka aku mengangkat la katil bujang tu seorang diri (en hubby jaga anak2 kt tingkat bawah).. hulk hogan la katakan.. sume buat sendiri.. kalau tak, xde la aku angkat baby cot seorang diri masa lepas pantang qaireen dulu. Dari tingkat bawah ke bilik atas.. pastu sakit kt bawah perut.. nk tunjuk kuat tk kena gaya.. sudahnya kena bebel ngan laki aku.. huk huk huk.. eh dah kelaut plk citer ni.

Berbalik kepada sesi mengubah bilik tu. Punyalah malas nk punggah baju dlm lemari anak2 tu.. aku tolak jer lemari baju tu dari posisi lama ke posisi baru.. berpeluh gak ler.. sib baik laki aku tk bising apa la bini dia buat gedum gedam kt ats tu. Then, baby cot Qaireen tu tk berguna. Dulu Qaireen tido jap, pastu tk nak lagi dah.. dia kan asyik nk ngempeng ngan aku jer.. menyusu badan lagi. So, Qaleesya take over.. tu pun tido jap gak.. pastu tk nak lagi.. dia pun sibuk nk tido bawah ketiak ibu gak. So, aku fikir baik aku letak balik dlm master bedroom. Mana tau kot Qaleesya teruja nk tido balik kt baby cot tu.


hua hua hua.. dh hias cantik punya kasi Qaleesya teruja nk tido.

yes!! dia mmg suka nk tido dlm baby cot ni.. nampak jer terus suruh angkat masukkan dia dlm baby cot..lega sgt.. berbaloi usaha ibu.

pura2 tido

suka nampak.. so skang dia tido kt sini.. training dulu.. nanti lama2 dah ok, kita kasi dia tido kt bilik dia pulak.. tahun depan dah nk skolah kan.. kena belajar berdikari.. ke, ibu dia yg tk sampai ati anak tido bilik lain. Sedangkan tido kt katil ni pun aku jaga tiga empat kali setiap malam cek dia ok ke tak.. hahahha.. risau tk bertempat kan??? all mom mcm aku ke?? ke aku sorang yg mcm ni hahahah..

ok, cau cin cau.. daa.. tata titi tutu...

Citer semalam

Assalamualaikum..

Semalam kan cuti awal muharam.. Selamat tahun baru hijrah pada semua yer.. moga kehadiran tahun baru ni membawa seribu kejaayaan buat kita..

So, pepagi tu seperti biasa sesi mengemas rumah ler kan.  Apa keje lagi nk buat, kemas, kemas, kemas jelah.. then masak, masak, masak jelah.. hahhahah.. breakfast pagi tu wat simple jer. Ekceli tk buat pun, aku bapak pemalasnyer semalam.. aku goreng nugget cheese dan kentang goreng jer. Haa korang ingat aku ni rajin sangat. Bila tiba time malas, apa pun tk boleh buat dah.. Alhamdulillah.. kenyang kami anak beranak. Sib baik dapat laki jenis yg simple dan tk cerewet. Kalau tak dah lama kena bebel wat sarapan cam tu jer. Gambar nan hado.. korang pun tau camne rope nugget dan fries tu kan?? heheheh..

Tengahari masak apa? Haa teringin nk makan ketam la pulak.. so, masaklah masak lomak cili api ketam dan nenas.


haa.. panas ni jaga2.. dlm periuk lagi aku dah snap.. bau mencengkam jiwa..

then masak plk sayur campur kegemaran anak2 daraku itteww..

nampak banyak kan? tk sempat nk simpan tuk dinner pun.. licin .. qaireen  plk sume dia bedal.. ngan lada benggala tu pun dia makan.. pantang nampak nih!

ini lah menu lunch kami tengahari semalam membawa ke dinner.. alhamdulillah..

Petang tu kenkonon nk bawa anak gi main kt taman. Tapi diaorang bantai tido sampai ke maghrib. Kejut pun tk nak bangun.. maka plan cancel.  Malam plk, xde apa buat pun.. tgk tv sambil main ngan anak dan bergurau senda sekeluarga... bestnyelah dok umah kan... wish one day boleh jadi full time housewife.. berbakti pada suami dan anak2 jer.. amin....

Durian Crepe lagi.. makan selagi tk jemu!!!

Assalamualaikum..

Haa... skang kan ngan hot pasal durian crepe ni. Padahal benda ni dah lama ada jual kt Ikano tu rasanya.. entah mcm mana, skang ni tetiba hot dimerata blog dan FB termasukla blog dan FB aku. Sebenarnya, aku ni mmg dah lama teringin nk merasa durian crepe ni, setengah org kata bantal durian. Tapi nk beli cam tk berbaloi jer.. RM10/6pcs.. harga tu murah sebenarnya.. cuma bg aku yg makan tk cukup 6pcs ni.. mau kena 3 set baru puas ati kot.  Makanya bila dah jumpa resepi kt blog member anasuzana ni.. apalagi, bak org mengantuk disorongkan bantal la.. terus zass memulakan proses membuat durian crepe. First time buat, menjadi. cuma crepe tu kena wat cantik sket lagi. Rasa mmg dah mengancam dah. Mak bapak aku pun puji sedap keh keh keh... pada yg msh tertanya2 apa itu durian crepe.. dia ni cam lempeng durian la.. dlm tu ada letak fresh cream ngan isi durian fresh. Makan sejuk2 mmg heaven la.. tk nampak dah org kiri kanan.. hahaha.. buruk lantak tolll.

Second time buat, guna resepi lain plk, pun amik dari blog anasuzana ni.. tapi kali rasa muak sket la.. so, last wednesday, tgk kt fb dapat plk lagi satu resepi nk wat crepe ni.. gabungan antara first dan second resipi.. sure kali crepe dia rasa lebih sedap. Dengan kadar pantas pi pasar malam beli doyan dua biji.. malam tu gak aku melempeng crepe.. bersemangat betul! sambil sebelah tangan mendukung Qaireen dan sebelah lagi melempeng crepe.. pergh.. aku nampak gagah disitu.. ate en. hubby gi main badminton. Sape nk jaga budak2 tu.. emm...


ni la rupa kulit crepe yg aku buat tu.. satu adunan dapat byk gak. aku suka letak color kuning jer. Setengah org ada letak color ijau pandan dan pink, tapi aku just suka color kuning isi durian ni jer.. hehehe..

Ini la rupa doyan crepe yg sudah siap.. amboi.. ngah wat entry ni cam terbau plk durian kan.. takpe balik kang makan lagi..ada balance lagi kt umah.. makan sampai lebam!

aaa ni rupa dalamnya, menggoda rasa tak??? Yummy2... mmg sedap betul la. Selagi tak jemu selagi tu ala aku akan buat doyan crepe ni.. aku ni mmg jenis kalau suka sesuatu tu, mmg akan buat dan makan sampai jemu... tambah2 lagi skang ni musim durian.. tapi sian ngan en hubby la dia tk makan... terpaksa menahan bau durian satu umah plk..

Ada yg bertanya nk order doyan crepe ni.. sini aku nk bgtau la.. kalau kt ikano tu org jual RM10/6pcs.. saiz dia aku rasa tk besar mana sgt la.. ada gak org lain jual 4pcs/RM10 and 5pcs/RM10.  Kalau agak2 korang rasa mahal.. tk payah la beli. Korang wat sendiri.. then korang boleh tau berapa cost sume bahan2 nk buat ni. Pada aku,yg diaorang jual dan if aku jual pun, rege tu dah sgt berpatutan dah.  Setengah org ni, nk makan sedap aje.. tapi kedekut. Ni masalahnya.. Aku ckp terus terang, kalau ada customer yg mcm tu, aku akan suruh buat sendiri, aku sanggup bagi resepi. Then ko boleh tgk baper rm ko habis, baper byk tenaga ko guna, letrik bla bla bla.. Cam aku.. aku suka makan sesuatu, aku akan usaha cari resepi dan cuba buat sendiri. Pada aku itu lagi berbaloi... selain dari dapat tambah skill, en somi pun tambah sayang.. heheh... lagipun, aku ni kalau benda tu sedap.. tk cukup punya setakat 5 or 6 pcs tu.. mesti nak lebih.. sengket la nk beli byk2.. so baik buat sendiri.. ko makan la sampai muntah ijau.. lepas tu sure tk pandang lagi dah durian crepe ni hahahha...

Oh ya lagi satu, org kata aku ni pandai buat.. sebenarnya.. aku ni bukan la pandai masak sgt.. lepas SPM baru pandai siang ikan..tu pun kenkadang hancur ikan tu aku kejekan.. masa dok bujang baru pandai masak2 sket.. baking membaking plk.. semenjak dah kawin baru berjinak2.. tu pun sebab en hubby hadiahkan oven.  Semenjak tu la aku makin rajin nk try baking itu ini. Setengah org bakat memasak ni mmg gifted. Tapi aku ni, aku rajin mencuba.. sekali buat tk jadi. Aku akan buat lagi sampai la menjadi.. dan aku ni pantang tengok sesuatu yg aku teringin nk makan, aku akan cuba sedaya upaya buat gak. Mcm red velvet dulu.. daripada tk jadi, buat dan buat lagi sampai la boleh amik order dari org.  Satu lagi peel aku ni, kalau aku makan benda tu sedap, aku akan jual pada org dengan kualiti yg sama gak. Contoh mcm buat red velvet. Aku boleh je gantikan Kraft cream cheese tu kepada cream cheese yg lebih murah, tapi sejujurnya rasa cream cheese tu takkan sedap mcm guna brand Kraft. Yes, brand Kraft mmg mahal.. tk caye korang gi check sendiri regenya. Buttermilk plk, aku pernah try yg guna susu full cream and campur ngan lemon tuk hasilkan buttermilk, tapi tekstur cake tu tk jadi cantik dan rasanya kureng sket. Sebab tu aku beli gak Paul's Buttermilk for setiap cake/cup cake yg ditempah coz kualiti rasa tu penting pada aku.  So, kalau org kata aku jual mahal, terpulang... aku tk kecik ati.. I can give u the recipe and u do it by yourself.. then korang boleh tgk berapa kosnya.. apa yg penting dlm masak ni, minat. Kalau ko ada minat dan semangat.. sume pasti jadi. Tapi kalau korang berduit, tp tkde minat.. boleh jer order.. lagi senang... heheh..

K, dah panjang bebel.. nk pi makan dulu.. bye.

Reunion Ex-SMTP 97

Assalamualaikum...

Balik raya haji ari tu ada dua tujuan sebenarnya. Pertama of course la nk beraya bersama mak dan ayah.. kedua, nk menghadiri majlis reunion ex SMTP 97... uish.. lama giler tk jumpa budak2 ni.. hahaha budak2 ke?? boleh kata sume dah jadi bapak dan mak budak dah kah kah kah... Majlis ni diadakan pada hari raya pertama sebelah malam di Seaview Hotel. 

 background pentas.. rindu giler ngan derang ni sume.. walaupun tak semua yg dapat attend, tapi mana yg ada tu dah cukup memeriahkan suasana..

geng2 perempuan yg hadir.. ada yg dah berubah saiz dan ada yg masih mantain saiz S.. hahaha..

ni pulak kaum adam yg dapat hadir..amboi.. sumenye 'semangat' gitu.. hehehhe

bergambar ramai2.. ni lah yg menghadirkan diri pada malam itu.. thanks sume.. hangpa mmg best!!!


kami... qaleesya and qaireen mmg behave sgt malam tu.. ibu suka... hik hik hik..lenkali boleh bawa lagi.


bersama kawan2.. bertudung merah berdiri tu maziana, yg duduk tu ina & hazurah

Zaharah and Uji

aku sembang sambil tido hahahahha....sampai senget asyik mendukung dak Qaireen ni.. kehulur kehilir bawa 11.6kg ni.. hehhe

masa ni ada lagi yg belum sampai.. kami dah makan dulu.. lapor oii..


Jah yg tetap maintain.. dari skolah sampai dah beranak cam tu gak badannyer.. jealous iii.... hik hik hik..


yg berbaju oren tu la organizernya.. mekasih mie.. tanpa usaha hang sume ni tk jadi...

Aziz a.k.a koyat.. dulu masa skolah kurus melidi..kecik jer..skang dah melebar ngan jayanya.. aku pun hampir tk kenal dah.. xpe2 hati bahagia tu


Sesekali berjumpa, time ni la nk bermanja.. hik hik hik...

khairi.. one of my bff gak dari skolah sampai la ke universiti.. sanggup datang beraya di langkawi dari Jitra, tabik spring la kat semangat hang tu harry oii..aku dulu kawan baik ngan geng2 lelaki ni.. ate katanya dulu ala tomboy gitu..

pendek kata acara malam tu, makan sembang possing.. bergambar tk habis2.. bukan senang nk jumpa ooo. Even makanan ala kureng sket, sume tu tk menjadi hal.  Yang penting kami dapat jumpa.. happy sgt dah.


aku selitkan lagi skali gambar kami beramai2 pada malam tu.. thanks to all frens coz sudi menghadirkan diri.. moga next year kita dapat jumpa lagi.. you all mmg happening sgt... dan i am very happy dapat jumpa uolls semua... :)