penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Friday, November 16, 2012

Citer semalam

Assalamualaikum..

Semalam kan cuti awal muharam.. Selamat tahun baru hijrah pada semua yer.. moga kehadiran tahun baru ni membawa seribu kejaayaan buat kita..

So, pepagi tu seperti biasa sesi mengemas rumah ler kan.  Apa keje lagi nk buat, kemas, kemas, kemas jelah.. then masak, masak, masak jelah.. hahhahah.. breakfast pagi tu wat simple jer. Ekceli tk buat pun, aku bapak pemalasnyer semalam.. aku goreng nugget cheese dan kentang goreng jer. Haa korang ingat aku ni rajin sangat. Bila tiba time malas, apa pun tk boleh buat dah.. Alhamdulillah.. kenyang kami anak beranak. Sib baik dapat laki jenis yg simple dan tk cerewet. Kalau tak dah lama kena bebel wat sarapan cam tu jer. Gambar nan hado.. korang pun tau camne rope nugget dan fries tu kan?? heheheh..

Tengahari masak apa? Haa teringin nk makan ketam la pulak.. so, masaklah masak lomak cili api ketam dan nenas.


haa.. panas ni jaga2.. dlm periuk lagi aku dah snap.. bau mencengkam jiwa..

then masak plk sayur campur kegemaran anak2 daraku itteww..

nampak banyak kan? tk sempat nk simpan tuk dinner pun.. licin .. qaireen  plk sume dia bedal.. ngan lada benggala tu pun dia makan.. pantang nampak nih!

ini lah menu lunch kami tengahari semalam membawa ke dinner.. alhamdulillah..

Petang tu kenkonon nk bawa anak gi main kt taman. Tapi diaorang bantai tido sampai ke maghrib. Kejut pun tk nak bangun.. maka plan cancel.  Malam plk, xde apa buat pun.. tgk tv sambil main ngan anak dan bergurau senda sekeluarga... bestnyelah dok umah kan... wish one day boleh jadi full time housewife.. berbakti pada suami dan anak2 jer.. amin....

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)