penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Monday, November 5, 2012

Meng "redvelvet" dan durian crepe lagi..

Assalamualaikum.. alahai rindunya nk tulis blog.. rasa lama sgt tk berblogging ni. Nak blogwalking pun tk sempat.  Kat ofis langsung tk sempat ngular seminggu dua ni, bz yg amat.. cepatla assistant ku balik dari maternity. Tak sanggup dah rasanya buat dua keje dlm satu masa ni.. makan pun sambil wat keje huk huk huk... sedih.. :(

Ok2.. ni curik masa makan ni.. nk citer apa aku wat dua hari lepas.. By the way, tk semena2 minggu lepas ex-officemate call nk tempah red velvet.. 3 set.. tk amik cam kesian plk.. jadi amik jelah order. Kira2.. emm.. hari sabtu sempat buat, deliver ari ahad. Pastu gi pasar malam masa balik keje Jumaat tu, ternampak dan terhidu plk bau durian.. tiba2 terbayang crepe durian.. haaa cantik.. blh wat crepe durian. So, terbeli la durian tu.. ter yer.. hahahha.. kembang kempis idung en. somi yg tk makan durian on the way balik dari pasar malam.  Sabar jelah yang yer.. seksa sket demi isteri. Kata saaayaaang kan.. heheheh..

red velvet.. 3 kotak siap dihantar ke SS20, shah alam...tima kasih pada yg menempah.. dh lama aku tk amik tempahan sejak keje company baru ni.. heheh

my durian crepe.. semua ni aku lantak sorang jer.. hahahah.. bapak tamak kan?? idokler, en. somi dh tk makan durian.. anak2 pun tk nak. so, semua ni saya yg punya.. hahahahah...this time wat kulit ikut resepi version lain plk.. apapun, still suka resepi yg pertama tu.. lagi lembut dan rasa dia best sket.. yg ni lemak sket, maybe sebab guna santan kot.. by the way, skill wat kulit tu masih ditahap tk memuaskan ati aku lagi.. ada yg cantik ada yg tak..moral of the story.. kenala buat byk kali lagi. Practice make perfect kan.. heeheh.. makan sampai muntah. Aku punya peel mmg mcm ni, kalau sukakan satu makanan.. aku akan buat sampai aku dh tk lalu makan lagi.. cam Red velvet tu.. dulu sampai termimpi2 nk makan red velvet.. dah pandai buat, makan sambai lebam.. skang ni, langsung dah tk teringin nk makan.. pandang sebelah mata jer kt red velvet tu hatta serve kt hotel 5 bintang sekalipun.. ceh kerek ko yer liza.. sian kt red velvet tu.. yg tk pernah jemu adalah en. somi dan anak2.. buat jer mesti licin... heheheh...

Ok, dah tu jer nk citer.. entry raya haji lum wat lagi ni.. arhhh... dah la tensen ngan line celcom semenjak minggu lepas. Balik umah jer takde line baik telephone mahupun broadband. Dah berbuih mulut aku complaint kt CELCOM.. asyik dlm process pembaikan.. kang aku tukar ke MAXIS ke baru ko tau.. DIGI lagi hampeh.. nk ckp kena dok luar umah.. apa kesss???

Stop membebel.. jumpa lagi next entry (kalau berkesempatan lerrr). bye korang...

5 comments:

  1. Uiiii...sedapnya nampak redvelvet tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak ita.. boleh la try wat nanti.. heheh

      Delete
  2. kalau bab masak memasak memang serah kat ko je beb! ko sgt kreatip cam ana tuh....tabik kat ko la! cantek je crepe doyan ko tu yer...kalau aku? sure rupe crepe dia serabai...silap2 tak selera nak makan crepe doyan aku...kahhhhhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. aish nome.. ana tu dah tahap masterchef.. aku ni baru belajar lagi.. malu i disamakan ngan ana..ekekeke... ala, mula2 buat mmg la serabai.. tapi kalau dah selalu buat, skill tu dah tajam. Sure jadi cantik punya. Aku ni malas nk membeli, selagi boleh buat sendiri aku try wat sendiri.. lagi puas makan hasil air tangan sendiri.. jom buat la.. ko kan lagi pandai masak dari aku.. masih kuingat zaman kita belajar dulu.. ko la masterchef yg pandai masak tuk kita jual kumpul duit nk wat event utk organizing skill tu.. masih kah ko ingat nome... rindu plk zaman tu.

      Delete
  3. eh yer ker aku pandai masak? kagom dgn keupayaan diri selepas diriakkan oleh kamooo...kahhhhhh...

    aku masih hengat weiii kita semua main masak2 utk tambah kos group A...best weiii!! ala beb, aku setakat masak lauk2 kampung leh la gi jauh...tp kalau baking membaking nih aku surrender beb....ko lagi terer weiii!! tercungap2 kebuluran aku tgk ko buat kek...memang termantop la! :)

    ReplyDelete

Feel free to drop your comment k.. tq =)