penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Friday, November 16, 2012

Tempat beradu Qaleesya

Assalamualaikum..

Aku ni kalau cuti mmg tk reti dok diam. Org cuti berehat la betul2 kan.. dah hari keje, keje bermatian kt ofis..balik umah sibuk ngan keje umah plk. Tapi entah, bila cuti jer adalah nk buat itu and ini. So, sabtu lepas aku mengemas lagi kt bahagian atas plk.. kemas bilik aku, bilik tamu, bilik anak2... skali rasa cam nk ubah susun atur bilik anak2 plk.. maka aku mengangkat la katil bujang tu seorang diri (en hubby jaga anak2 kt tingkat bawah).. hulk hogan la katakan.. sume buat sendiri.. kalau tak, xde la aku angkat baby cot seorang diri masa lepas pantang qaireen dulu. Dari tingkat bawah ke bilik atas.. pastu sakit kt bawah perut.. nk tunjuk kuat tk kena gaya.. sudahnya kena bebel ngan laki aku.. huk huk huk.. eh dah kelaut plk citer ni.

Berbalik kepada sesi mengubah bilik tu. Punyalah malas nk punggah baju dlm lemari anak2 tu.. aku tolak jer lemari baju tu dari posisi lama ke posisi baru.. berpeluh gak ler.. sib baik laki aku tk bising apa la bini dia buat gedum gedam kt ats tu. Then, baby cot Qaireen tu tk berguna. Dulu Qaireen tido jap, pastu tk nak lagi dah.. dia kan asyik nk ngempeng ngan aku jer.. menyusu badan lagi. So, Qaleesya take over.. tu pun tido jap gak.. pastu tk nak lagi.. dia pun sibuk nk tido bawah ketiak ibu gak. So, aku fikir baik aku letak balik dlm master bedroom. Mana tau kot Qaleesya teruja nk tido balik kt baby cot tu.


hua hua hua.. dh hias cantik punya kasi Qaleesya teruja nk tido.

yes!! dia mmg suka nk tido dlm baby cot ni.. nampak jer terus suruh angkat masukkan dia dlm baby cot..lega sgt.. berbaloi usaha ibu.

pura2 tido

suka nampak.. so skang dia tido kt sini.. training dulu.. nanti lama2 dah ok, kita kasi dia tido kt bilik dia pulak.. tahun depan dah nk skolah kan.. kena belajar berdikari.. ke, ibu dia yg tk sampai ati anak tido bilik lain. Sedangkan tido kt katil ni pun aku jaga tiga empat kali setiap malam cek dia ok ke tak.. hahahha.. risau tk bertempat kan??? all mom mcm aku ke?? ke aku sorang yg mcm ni hahahah..

ok, cau cin cau.. daa.. tata titi tutu...

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)