penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Thursday, December 13, 2012

Di hari besday Sultan Selangor..

Assalamualaikum..

Amboi suka sungguh aku dapat cuti dihari besday sultan selangor ni.. yelah, semenjak dua tiga minggu ni.. aku mmg tk rehat langsung dihari cuti sabtu dan ahad.. sibuk menyiapkan tempahan durian crepe.. Alhamdulillah.. order semakin bertambah dari minggu ke minggu, malah ada yg repeat order lagi.. tapi minggu ni aku hadkan order.. coz this week gonna be my last week jual durian crepe.. nk bersara terus lah kot.. sian en hubby, tiap minggu pening dan mual bau durian (dia tk makan durian..). Cukuplah pengorbanan dia selama berminggu2 ni menahan bau durian satu rumah, satu kereta... cian laki aku.. mekasih yer yang, byk u berkorban tuk i.. tu lum kira lagi sama2 tolong wat keje rumah, maklumlah bini sibuk buat durian crepe, dari petang sampai ke malam... masa ngan anak2 pun limited.. cian anak2 gak..

So, cuti hari selasa ari tu, mmg aku spend time betul2 ngan family. Kami tk kemana2, lepak kt umah jer satu hari. Sarapan pagi aku wat sosej roll, tengahari hubby request nk makan nasi lemak, sambal petai dan ayam goreng berempah (our style).. petang plk, makan pulut durian.. haa yg ni aku ngan qaireen jer belasah.. hubby n qaleesya tk join. Diaorng dua org satu kepala.. tk suka durian, boleh makan quaker oat. Aku ngan Qaireen plk, pantang nampak durian dan tk suka quaker oat.. ntah apa2 jer.. hehehe... So, ari tu mmg melayan anak2 je keje kami.. tgk tv, tido berjemaah.. hahah.. mak apak nk tido kan anak, skali mak apak pun tido juga.. huhu...

Mmg puas ati spend time ngan family kt umah.. bergumbira dengan cara kami.. tgk tv, makan tido.. tu jelah kejenya.. bila hari rabu jer, dah cam malas nk gi keje.. i wish i can be a fulltime housewife.. serius.. sedih nk tinggal anak kt taska pagi rabu tu.. tambah2 qaireen dok depan pintu taska tgk je kami gi keje.. anak tk nangis, ibu pulak yg nak nangis.. huhu.. cengeng punya mak!


anak dara ni bangun pagi nampak muka ibu jer terus senyum.. suka la coz ibu ada kt umah dan dia tk perlu gi taska. Sejuk ati ibu tgk senyuman Qaleesya ni, yg membuatkan ibu makin membuak2 nk dok umah jer...

yang ni pulak, bangun tido jer terus ngaruk nk susu.. lapar la tu.. dah minum susu ibu nk susu botol plk.. tgk badan ler kan, mana cukup setakat susu ibu jer.. rambut tu tk boleh tahan la dikkk.. kembang setaman!

yeay.. saya dah mandi! comel tak saya????

budak manja..bangun tido petang terus cari ibu. Agak2 kat taska cari sape yer??? sian dia.. ibu ngah lipat baju, terus landing kt riba ibu. Pas tu berangan.. entah apa yg difikirkan tu..jauh benar renungan tu.. apapun, tiada yg lebih menggembirakan selain dari dapat bersama anak2 dan suami.. syukur ats anugerah ini Ya Allah... =)

4 comments:

  1. i wish..i wishhh..i wish to be a fulltime housewife! tapi..tapi..tapi..saya tidak lahir dalam dulang emas, jadinya haruslah ku bekerja mencari rezeki..

    ReplyDelete
  2. huhu.. samalah kita oja...i believe sume career mempunyai impian yg sama. Tapi disebabkan beberapa faktor kita harus bekerja mencari rezeki membantu suami tercinta.. moga satu hari nanti, Allah makbulkan doa kita..amin.

    ReplyDelete
  3. bertabahlah! semoga doa kamoo menjadi kenyataan...sapa yg tak nak tgk anak2 mereka membesar depan mata kan? aku pun nak sgt...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin.... aku cuba tabahkan ati..tiap2 ari tabahkan ati gi keje.. kalau dapat no 3 ni.. for sure lagi kena kuatkan semangat.. hope kalau dah ada no. 3 tu leh la kot berhenti keje jadi full time mom and wife..kikiki..

      Delete

Feel free to drop your comment k.. tq =)