penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Tuesday, January 29, 2013

Allah lebih mengetahui apa yg terbaik...

Assalamualaikum...

Semasa menaip ni hati tk keruan sebenarnya... aku pasti tiada org diluar sana yg punya perangai mcm aku ni.. Kenkadang aku tk tau apa yg aku cari sebenarnya dlm kerjaya aku ni. Org lain, punya cita2 yg tinggi dlm kerjaya.. aku pun ada. Tapi entahla... pening memikirkan ttg diri sendiri.

Tiap kali dlm doaku, mesti aku mohon Allah murahkan rezekiku, bukakan pintu rezeki seluasnya utkku.. beri aku kejayaan dlm karier dan hidup.. tapi bila Allah dah hampir membawa aku kearah itu, aku jadi takut plk.. tak bersyukur ke aku??? Bukankah itu yg kupinta setiap hari, 5 kali sehari???

Aku ni kan kenkadang manusia pelik!!! Aku sendiri rasa pelik!!! Dulu jadi exec.. aku resigned coz nk cari better pay... different work challenge in different industry. Sumpah aku penat deal ngan govt body.. yg begitu byk kerenahnya.. aku nk cari keje yg aku kena deal ngan internal jer.. tk perlu kuar sana sini.. tk perlu melayan kerenah bodoh some people at government body ni! Aku juga penat ngan officemate yg memekak tiap hari dan bodoh sombong.. (sorry, aku berterus terang orgnya...). Yes, she is one of the reason aku berhenti. Daripada aku wat byk dosa dok kt situ, baik aku blah kan...

Alhamdulillah.. dapat kt sini.. ko nk msk keje lambat setengah jam pun nobody cares... ko nk kuar rehat awal, balik lambat sket pun org tk kisah.. as long as.. KEJE KO SIAP!!!! haa mana nk dapat tempat keje camni?? Org2 kt sini bukan jenis jaga tepi kain org... yet diaorang caring sebenarnya.. Even my MD a.k.a my superior pun very caring.. never shout at me.. slow talk bila ada problem... (ohh did i mention he is singaporean??) Selalu org ckp cina singapore ni berlagak kan.. but he is totally different!

Dulu masa kt tempat keje lama, ada dua org reported to me.. bukan senang nk jaga dua staff.. apa2 diaorang buat salah, aku dulu yg kena bantai. Abis dah aku superior diaorang.. all complaints akan dtg pada aku.. tu yg rasa penat jaga org, baik jaga bos sorang dah (sorang konon... tiga bos aku kena jaga.. huhu..) sekali kt sini.. baru 6 bulan.. i have news.. tk tau la nk ckp good news ke bad news ke.. aku akan jadi superior to somebody.. she will report directly to me and secara tak langsung Admin dept will be under my supervision. Arghhh.. ku lari dari sana.. kat sini pun kena benda yg sama... tak tau nk rasa gumbira atau pun sedih.. tapi byk sedih la.. huhu.. korang rasa aku ni bodoh tak??? bukan ke ni peluang tuk aku tunjuk kebolehan aku.. tapi entah hati ni rasa takut.. takut aku tk boleh handle... hhmm.. :(


2 comments:

  1. Liza,

    Kita as a human being memang tak pernah puas dengan apa yang kita ada tapi in the same time kita patut bersyukur kerana dimurahkan rezeki. Anyway tahniah kiranya dah naik pangkat la ni ye? ;)

    ReplyDelete
  2. Oja... thanks.. by the way tak tau la naik pangkat ke tak.. news ni baru dapat tau dari mulut HR manager.. tgk la confirmation letter nanti mcm mana.. afraid of.. pangkat tk naik, tapi keje bertambah.. saya bukan apa, mmg tk suka handle admin dept.. as you know admin ni scope dia besar.. satu office nk kena jaga. Tu yg malas tu.. tapi kalau dah kena juga, apa option yg saya ada.. huk huk huk...

    ReplyDelete

Feel free to drop your comment k.. tq =)