penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Saturday, January 19, 2013

Spending quality time with Qaleesya..

Assalamualaikum..

Ni boleh dikira entry basi juga coz hari kejadian adalah pada 31 Dec 12. Aku mmg amik cuti ari tu coz nk gi amik baju uniform extra kt kindy Qaleesya dan nak gi cari baju kurung utk dia. So, pepagi tu bangun dah siap2kan dia.. gi hantar Qaireen ke tadika, hantar en. somi ke tempat keje.. balik tu, gi beli breakfast dan balik umah. After breakfast.. rehat2 jap baru kitaorang gerak ke tadika.. amik dan bayar apa yg patut.. then terus ke tesco. Sib baik ada satu kedai tu mmg jual pakaian kanak2.. dah lupa apa nama kedainyer. Tapi kalau korang ke tesco setia alam, kedai tu bersebelahan ngan tesco.. area cashier.. byk gak pilihan baju kurung kt situ. Haa ko nak cane? kain licin, kain cotton, baju kebaya bla bla bla.. aku just amik dua pasang baju kurung cotton.. tk perlu kain licin bagai.. harga sepasang RM45..  Lepas membeli, gi makan dulu kt foodcourt.. aku tak makan.. kasi Qaleesya jer makan. Aku dah kenyang coz makan nasi lemak masa breakfast. Kami gi jenjalan berdua jer.. sorry Qaireen, ibu tk dapat bawa adik skali. Tak boleh control mereka berdua, unless ada abah diorang skali takpelah. Dah tu fikir lak.. hish nk gi mana lagi ni. Saja nk kasi Qaleesya happy sikit berdua jer ngan ibu ari ni. Selalu adik jer conquer ibu tanpa belas kasihan pada si kakak.. nk manja2 ngan ibu pun tk dapat. 

Maka kami meneruskan perjalanan ke Setia City Mall.. ate kt situ jer paling dekat ngan umah. 

muka happy dpt jalan ngan ibu.. sgt mengada hokay.. jap2 minta ibu dukung dia.. layankan jelah.. asal dia happy.

hadiah utk ibu.. one kiss coz bawa Qaleesya jalan2.. 

menge'pow' popcorn dan roti boy.... pow makanan xpe..kalau benda mainan, ibu larikkkk... (xde tempat nk simpan dah..)

Bila dah ikut ibu.. kuar masuk kedai kasut la jawabnyer.. hobi zaman bujang yg dah lama ditinggalkan. Dulu zaman bujang kasut berpuluh pasang.. tapi bila dah kawin ada anak ni.. kepentingan anak2 didahulukan.. takpelah ibu pakai kasut tu sampai haus tapak pun takpe.. biarlah kasut tu agak2 tk matching ngan color baju pun.. janji anak2 cukup makan pakai.. tu dah cukup wat ibu happy. Tapi dek kerana kasut yg ada tu dah agak lama dipakai.. dah ngah sale pulak.. jd ibu pejam sebelah mata beli sepasang kasut.. yg kelakar.. ibu try kasut si anak pun try gak walau kasut yg dia try tu saiz org dewasa.. kah kah kah.. gelak jer salesgirl kt kedai kasut tu ngan peel qaleesya. siap gi bergaya kt cermin lagi.. huh!! mmg ada talent nk jadi teman shopping ibu.. heheehhe.. 

jadinya ibu telah terbeli kasut ini.. terbeli ok.. bukan niat pun.. korang percayakan iolls kan??? ehehehe... (sila abaikan kaki yg berurat2 itu.. ^___^) Apapun kasut ni mmg selesa pakai even tumitnya tinggi 3 1/2 inch. I rasa bertambah tinggi uollss.. xde la i nampak gumuks sgt.. (sila fahami maksud yg tersirat disebalik pembelian kasut tinggi ni hokayyy)

Oklah.. mata dah ngantukkss... see u next entry.. happy reading uolls...wasalam.

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)