penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Wednesday, February 20, 2013

Cerita Sabtu..

Assalamualaikum.. Sabtu lepas gantung periuk.. kul 11 pagi kuar umah gi ke Shah Alam.. tempat pertama dituju adalah utk mengisi perut di Restoran Qaseh belakang Tesco Extra tu. Baru jer masuk dlm restoran si Qaleesya lari keluar.. nk gi makan kt Restoran Upin Ipin kekdahnyer.. heeiii ibu nk Qaseh, dia nk Upin Ipin plk.. akhirnya anak ler yg menang.. kalau tak, jgn harap ko dapat makan dgn tenang. 

Aku dah agak dah, gi situ nanti mesti dia nk 'pow' sesuatu lettew... Seperti yg dijangka, masuk jer dlm restoran laju je tuju ke peti ais yg berisi minuman botol Upin Ipin tu.. RM3/sebotol yer.. satu tuk dia satu tuk Qaireen.. xpelah, kasi can.. so, dah amik makanan sume.. suapla bebudak ni makan.. sekali air yg dibeli tadi yg belum dibayar tu dh habis diminum.. dia pergi kt peti ais tu lagi.. nk lagi sebotol ko.. Wah wah.. kalau cam ni, dok sejam berbotol2 la ibu dan abah kena 'pow' ni.. air bukan byk mana pun.. botol jer mahal!

Tak kuasa lg ibu nk beli, pujuk2 rasuah ngan bubur pulut hitam dan cekodok sayur, maka senyap la dia.. we all laki bini makan cepat2..bayar blahh terus.. haii botak kalau masuk restoran ni.. penangan Upin Ipin! Pada yg tk tau, Restoran Upin Ipin ni terletak di belakang Tesco Extra, Shah Alam.. Lepas dah isi perut, gi shopping barang dapur sket kt Tesco. Lepas tu, gerak ke SS15, Subang.. motif utama nk cari kedai sewa costume cowboy/cowgirl tuk dinner nanti.. setelah tawaf kt area tu dlm 6 kali, baru la jumpa kedainya.. Alhamdulillah.. tak la rugi minyak keta tu kan en. somi??? Sesi menerai dan menyewa baju selesai.. tu pun sewa kemeja, hat dan vest jer.. boots dia size 8 cuma ada dua pasang.. tu pun tumit tinggi tk hengat.. aku pakai, jalan dah terhoyong hayang.. apa  kesss??? Dah la aku ni committee dinner.. kang ada gak wat aksi stunt kt ats pentas hahahah.. tk kuasa i tau!!! Cancel nk sewa boot.. So, motip pakaian dinner.. sederhana tapi biarla ada ikut tema sket..aku bukan aim nk menang best dress pun. Yang kelakar, owner tu suruh aku sewa pistol dua pucuk letak kt pinggang.. rasa nk gelak guling2 kt situ.. kang ada aku main tembak2 dlm dewan kang hahaha.. dah la budak2 sales tu gila2 sket.. Hadoiii kikikiki...

Selepas dah settle kt situ, call kakak aku. Nak terjah umah dia yg berlokasi di Bandar Sunway.. rasa cam lama jer tk jumpa kan hik hik hik... Dah gi sini, ada lak anak2 sedara yg sudi melayan Qaleesya dan Qaireen mandi kolam.. apa lagi jom terjun kolam!!!! Unplanned sebenarnya.. langsung tk bawak baju mandi yg bersesuaian. Qaleesya pakai seluar panjang tanpa baju, Qaireen pakai seluar dlm dlm jer.. auuuwww shekshi la.. 

Suka Qaleesya dapat main air.. Qaireen tu takut2 lagi pada mulanya.. lepas tu dia yg tk nk naik.. huhu..

sukanya dia.. lega aku ada 'pengasuh' jaga budak2 ni kt dlm kolam tu..haaha.. thanks aifaa a.k.a anak sedara ku..

ok, dah habis mandi manda.. naik ats tukar baju dan makan2 sket.. lepas maghrib, kami pun gerak balik.. keta baru jalan seploh minit, budak2 ni dah hanyut dibuai mimpi. Letih sgt kot,main air.. Tu jelah citer sabtu kami.. seronok dapat gembirakan anak2..thanks aifaa sudi layan budak2 tenit ni.. next time kita mandi kolam lagi k... wasalam...


No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)