penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Thursday, February 21, 2013

HTAR, HSB, IKEA, Shah Alam.. KL Sentral..


Assalamualaikum... Actually semalam on leave. Bawa budak berdua ni check up and buat appointment kt hospital.. first ke HTAR, next ke HSB.. After siap urusan Qaireen kt HTAR, we had our breakfast kt kafe hospital jer.. then gerak balik ke Bukit Raja hantar Qaireen ke taska.. sian dia kena tinggal... :(

Then terus gerak ke Hospital Sg Buloh lak for set up appointment Qaleesya.. kat sini tk lama coz baru amik appointment. Belum jumpa doktor or buat assessment lagi. Dah settle kt sini, fikir2 ngan hubby nk kemana kita yer.. terus terfikir "jom gi IKEA la.." lama oo tk jejak kaki ke sini.


Sampai sini dlm kul 11 lebih.. tuju foodcourt ni dulu. Motif utama tentulah nk makan meatball IKEA yg famous ni kan.. to be honest, this is first time aku makan meatball ni. Ok la.. meatball dia pada aku biasa jer..maybe gravy dia yg dia jadi "wallah!!!". By the way, next time leh buat kt umah. En hubby makan fish & chip..  and macaroni tuk Qaleesya. Tu pun Qaleesya makan sket jer coz sos dia agak masam.



comot but happy dpt full attention dari ibu dan abah kan.. cian adik kena tinggal... huhu...


sepesen je mulut dua beranak ni hahah..


. Lepas makan, perut dah kenyang.. kita ronda2 dlm IKEA la kan...



like sgt funiture white color.. nampak putih bersih.. dapat ke anak2 aku.. terus bertukar colornya.. kalau berani beli lah.. beli!!!

suka susun atur dapur ni.. boleh consider tuk future renovation of our house.. simple and  kemas.. if ada rezeki.. nk tukar warna kitchen cabinet to black and white..dan yg penting, tempat storage kena byk.. moga Allah makbulkan.. heheh.. (verangan tk sudah...)

Ni pun for future reference gak.. maybe tuk bilik anak2..


buat mcm rumah sendiri pulak.. hahah..

Lepas cuci mata, beli a few things.. we all gerak ke Shah Alam.. gi kedai tayar.. hubby nk wat balancing tayar.. aku menyinggah ke opis lama jap.. jumpa kengkawan kt OMI.. kul 5 hubby antar aku ke komuter shah alam.. nk pi mana weiii???

Haa aku ada dating ngan my BFF.. ladies only hokay!!! kami ngedate kt KL Sentral since sume senang nk dtg situ. Aku org first sampai, then didi and yatie.. sembang2 borak2.. makan2.. solat.. pastu pekena aiskrim sundae lagi.. sedar2 dah kul 10 mlm.. wah tk sedar masa berlalu.. mmg having fun betul la.. we had a good discussion, sharing hati ke hati.. mmg release tension la. Dah lama kitaorang tk kuar bertiga je mcm ni.. sebelum ni bukan tk pernah jumpa, selalu gak.. tapi with family la kan.. so bila ngan anak2.. nk sembang betul2 tu payah coz sibuk kejar anak2 sana sini.. semalam mmg we all fully utilise our time la kan.. seronok sgt. We should do that selalu la kan BFF??? (gambar tk sempat snap satu pun coz tiga2 sibuk bercerita, bergelak ketawa sampai lupa nk amik gambar.. )

Thanks to my hubby coz bagi pelepasan pada I dating with my BFF ni and sudi jaga anak2 kt umah.  I love u ketat2 la... hehehe.. thanks gak pada Man (hubby yatie) dan Lan (hubby Didi) coz beri keizinan pada isteri2 mereka to realize our ladies day out ni haahha... sgt appreciate!

Ok, semalam adalah hari yg meletihkan but sgt happy.. sampai umah kul 11 lebih.. the whole day berjalan jer.. k, sampai jumpa lagi next entry.. wasalam...

2 comments:

  1. Comei jer dua beradik ni...
    Sedap nampak meatball tu, tapi siyes cakap, akak tak pernah cuba walaupun dah banyak kali ke ikea tu...

    ReplyDelete
  2. meatball tu mmg sedap kak.. saya pun ni baru cuba.. xpe, ari tu ada jumpa resepi utk buat meatball ala IKEA ni.. lepas ni kita wat sendiri jer..heheh

    ReplyDelete

Feel free to drop your comment k.. tq =)