penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Saturday, February 9, 2013

Taekwondo or Muzik???

Assalamualaikum.. wah..lamanye tk mengupdate blog ni. Busy yg amat lah.. by the way, korang balik kg ke? Kami beraya kt sini jer kah kah kah.. rayalah sgt kan.. tapi sedih gak bila tgk jiran keliling balik kg. Kami mmg tk kemana2 pun cuti ni.. dok umah jer. This time la nk rehat puas2.. nk wat ops bersih dirumah.. nk susun atur balik barang2 dlm stor.. nk kemas2 kawasan belakang umah yg dh lama tk dijengok.. kang sok tgk dah jadi utan dah..

Emm.. raya cina ni ramai gak kengkawan yg melangsungkan perkahwinan. Tahniah dan selamat pengantin baru diucapkan tuk Suhaila dan Wan.. ex officemate kt OMI.. diaorang ni pun ikut jejak aku gak, kawin ngan geng satu tempat keje hehehe.. majlis diaorang ari ni. Tahniah dan selamat pengantin baru gak to my BFF.. Zuraida Othman dan pasangannya Azmir yg akan berkahwin pada 11 February ni..  im happy for you Da.. finally ko jumpa gak your soulmate.. moga kekal ke akhir hayat yer.. sorry tk dpt hadirkan diri. Ada aral yg dpt dielakkan.. aku doakan dari jauh.. sob sob sob.. sedih :( .. En. Azmir, tolong jaga my BFF baik2 yer..

Ok dah, selingan iklan dah berakhir. Ni nk citer pasal Qaleesya kt skolah lagi. Macam anak org lain tk skolah kan.. aku asyik nk citer pasal anak aku jer.. by the way, benda ni pada aku penting tuk catatan perjalanan hidup aku and family.. kalau ada yg fikir sebaliknya.. terpulang.. no sweat!

Kat tadika Qaleesya ni tiap hari Jumaat cam aktiviti la.. diaorang kena pilih samada nk masuk kelas music or taekwondo. Not diaorang la.. diaorang mana leh pilih.. kami mak bapak ni lah yg kena pilih nk masukkan anak to which class. Aku tau, Qaleesya cam berminat on music coz dua tiga minggu ni dia balik umah asyik buat action apa yg org demo kt kelas music. Sometime dia amik kotak panjang, letak kt bahu.. amik sikat dan buat gaya cam org ngah gesek violin.. mulut lak humming one song yg aku pun tk dpt tangkap lagu per.. Sorry la Sya.. ibu and abah tk merestui Sya ke kelas music tu.. both of us, hubby and me lebih suka Qaleesya masuk kelas taekwondo. Even nampak cam bahaya.. but aku kan ada experience in taekwondo.. budak baya2 Qaleesya ni xkan diajar sparring bagai.. so should be no problem la.
So far, cikgu dia lum update lagi gambar training taekwondo kt fb tadika sri permata. So, kt sini aku share jelah gambar masa demo kelas muzik oleh Modern Music cikgu dia update dua minggu lepas..

 khusyuk nampak..

serius.. tgk gambar ni rasa sayu.. dah besar anak ibu. Betapa berdikarinya dia, first day masuk kindy ibu tk payah tunggu.. survive sendiri. Hari2 ibu risau, boleh ke dia bawa diri but bila tgk gambar ni, i believe dia boleh.. Moga Qaleesya jadi anak yg cerdik dan berguna..amin...







No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)