penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Friday, March 29, 2013

Aku dan masak2

Assalamualaikum..

Syukur ke hadrat Allah.. dapat lagi kita bertemu dengan Jumaat yg barakah ni.. Alhamdulillah, masih bernafas dibumiNya.. ari ni sampai awal ke ofis coz en. hubby yg hantar. Dia cuti ari ni coz ada sesuatu yg perlu diselesaikan.. kul 8 pg dah terpacak kt ofis. So, relax2 jap.. amik peluang update blog yg dah lama senyap sunyi ni..

Aku skang ni rasa cam tk cukup tgn plk.. kt ofis bz, balik umah pun bz ngan keje2 umah dan anak.. so, masak pun sesimple yg boleh jer.. saya je nk abadikan gambar2 diblog.. mana tau dah tua sok, leh tgk2 balik.. kot ye panjang umur la kan..

ini puding berkuah kastard.. emmm.. yummy.. sedap makan sejuk2.. buat ni coz tgk member kt fb buat.. terliur seh.. mouth watering gitu..

mee goreng basah.. ni tuk bekal kami ke ofis..

ni menu dinner dihari bekerja.. kari ikan with kentang..selalu org letak tomato and bendi kan.. coz dua benda ni xde stock tk umah.. en hubby suh letak kentang jer.. tu pun sedap.. improvise kah kah kah.. telur hancur sambal, sambal belacan dan ulam kobis.. layanzz...

ni projek di ari cuti.. bosan giler xde wat apa2 petang tu.. buka2 resepi.. ahhh wat cupcake ni ler.. sedap gak..
marble cup cake..warna soft kan.. hahahah

my fren ckp.. dh mcm kuih apam daaa...

ni juadah ptg sabtu lepas.. makan petang dah mcm dinner dah.. en. hubby gi OT, petang baru balik.. sure dia kelaparan kan. tu yg aku goreng kuey teow gak tu.. cekodok bawang tu, anak2 suka makan..

ni pulak tuk ari ahad.. hubby request nk lunch ngan nasi lemak dan ayam bakar.. well.. anything for you darling.. so, kita bako!!!.. keadaan ayam sebelum dibako..

inilah menu kami tengahari tu.. kacang goreng tu bukan pelengkap yer.. itu sebab nk habiskan stok kacang dlm peti ais.. but not bad gak bila makan ngan nasi lemak + sambal bilis + ayam bakar.. ngam ngam hoo!!..

Minggu ni sehari dua jer aku masak.. tu pun simple2.. goreng2 je.. selebihnya tapau.. bukan malas, tapi barang basah xde kt umah. Tiap kali balik rushing jer nk amik anak.. tk sempat nk singgah pasar malam beli barang basah.. makan kedai ari2 pun bosan gak.. dh tau nk makan apa.. home cook juga yg best..

Oklah korang.. got to go.. see u next entry k.. assalamualaikum..

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)