penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Friday, March 29, 2013

Hasil kreativiti Qaleesya...

Assalamualaikum..

Skang ni musim cuti sekolah, Qaleesya tetap ke tadika coz kindy dia bukan sekadar tadika semata..day care pun ada..tapi tk belajar mcm ari persekolahan la. Dtg pun pakai baju biasa.. at first masa ari Isnin lepas, aku lupa yg cuti skolah. Padahal cikgu dah update kt facebook dah.. so, Qaleesya gi skolah lengkap beruniform.. hahaha sian anak aku.

Skang ni bila balik skolah jer, dia mesti excited nk tunjuk apa dia buat kt skolah that day.. mcm2 ada.. sampai kenkadang dh tk tau nk letak mana dah.. kt pintu peti ais dah penuh.. sampai ke tepi peti ais aku tampal.. fridge magnet pun habis dah.. hubby ckp lepas ni lekatkan sume hasil keje dia kt dinding bilik belajar dia.. aku lak fikir nk wat satu scrap book letak sume kt situ.. simpan bebaik, sok besar dia boleh tgk balik.. blog ni pun salah satu scrap book kami gak ler.. hehehe..

sebelum tu kita letak gambar dia ngah wat latihan dulu.. Qaleesya ni sebelum skolah, dia main conteng2 jer.. bila dah skolah baru nk kenal tulis ikut dot dot dot ni.. so far.. baru tiga bulan skolah.. oklah, dia dah boleh ikut sume tu walau tk kemas sgt.. nk banding aku dulu, umur 4 tahun tk tau apa lagi..

ni pulak kul 3.30 pagi.. dia tk boleh tido, pastu kacau ibu suh bangun.. haa aku kasi dia buat revision.. nk pulak tu buat sampai habis.. sampai kepagi kami tk tido.. kecik2 dah belajar study pepagi buta ye nak..

ceria nk kesekolah..skang ni sibuk jer suruh kita amik gambar dia

buat burung... mamee tu pau ibu kt 99speedmart.. tk beli ngamuk.. gerammm jer.. abah dah pesan no junkfood, tp ibu ni tk sampai ati.. huhu..


buat ikan.. siap ngan sisik betul lagi tau.. mana la cikgu dia dapat sisik ikan ni hahaha

comel jer ulat dia buat ni.. tk habis2 tanya "comel tak, cantik tak sya buat?" Siap suruh amik gambar lagi.. selagi dia tk puas hati hasil gambar yg kita snap tu, selagi tu la dia suruh kita amik gambar dia..


Flower pot

ni plk obor2.. oklah, she is having fun kt skolah...

Oklah tu jer nk update.. see u then.. bye.

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)