penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Friday, March 8, 2013

Island BBQ & Steamboat

Assalamualaikum..

Hari sabtu penuh dgn agenda.. dari pagi kuar gi hantar barang2 yg disewa.. rugi ooo deposit RM100 tu.. Pastu terjah jaring kt sunway, having lunch there.. suka makan kt sini, lauk pauk mmg variety dan ada pelbagai kuih muih, bubur etc...

Lepas tu cadangnyer nk gi beli barang dapur. Sekali en hubby sakit kepala lak.. balik la umah dulu rehat..kasi reda sket sakit kepala tu.. Petang tu call Island BBQ ni reserved meja.. dh lama nk try semenjak kuar JJCM tu kan... so far dari aku 2.5 dari 5 bintang..

Sup dia ada dua jenis. Sup ayam dan tomyam.. tapi ko kena pilih salah satu jer.. Kami amik tomyam.. tapi mmg out la. Rasa cam pes tomyam tu campur ngan air jer.. tk kick langsung! Buffet tuk steamboat tk banyak sgt cam kt tupai2 tu.. dia juga ada sediakan nasi lemak, nasi goreng dan kuew teow goreng.. but that one pun tk menepati citarasa tekak aku ni.. Harga Buffet RM21.90/sorang...kanak2 umur 6 hingga 12 tahun caj RM9.90/per pax. Air yg disediakan adalah sirap dan oren. Ni free flow.. dia mmg dah sediakan jug air kt setiap meja.. ko bawa la jug tu gi amik air. Agak tidak selesa coz panas sket.. even dia sediakan big fan kt situ.. tetap terasa kepanasannya lagi2 ada grill2 ni..

budak ni buat perangai sgt kt masa makan.. itu tk kena, ini tk kena.. itu tk nak, ini tak nak..sudahnya makan maggi kering ni la..

rambut dah mcm apa dah...

yang sikecik ni pulak pun tk nak makan.. maybe tekak tk sedap coz demam dia on and off.. asyik merayap tgk kucing.. oh yer.. tempat yg bertirai tu adalah surau..

kalau berhajat nk datang better book dulu coz mmg full kt sini and parking pun limited coz tempatnya dicelah2 rumah org.

jauh disinun.. belakang abang baju biru tu adalah buffet counter... sila pilih segala macam makanan yg nk anda rebus dan bakar disitu yer..

Oklah.. have to go.. assalamualaikum...


3 comments:

  1. Dari komen liza, tempat ni macam tak best jer food nya. Akak pernah makan kat Terminal One seafood, stail yg macam nilah, okey gak steamboat-grill-steam 3 cara masak tu. Rasanya sedap dan harga pun berpatutan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak ita.. kureng sket la pada saya coz pernah makan yg lagi better dari ni. Maybe sebab dia ada grill tu yg buat org ramai dtg berbanding tempat lain. For me, food dia sgt2 kureng la.. kalau setakat yg bakar2 tu boleh la..

      Delete
  2. cam best je beb! harus ku cuba nih! :D

    ReplyDelete

Feel free to drop your comment k.. tq =)