penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Sunday, March 31, 2013

Oh Humaira.. Oh Hafiyya...

Assalamualaikum..

Qaleesya Humaira..

Makin besar makin byk kerenah.. dah boleh berdikari sket.. tp semakin manja.. tido nk berpeluk jer..pastu gaduh ngan adik berebut tangan ibu.. so, ibu kena tido tengah2.. adik tido ats lengan belah kiri, dia tido atas lengan belah kanan..

Sangat cerewet bab makan.. no bawang, no ayam, no daging, no sayur.. mmg pening nk masakkan tuk dia ni.. suka yg bersup.. paling suka dgn pasta.. jadi kalau buat macaroni cheese/sup/olio.. spagetti bolognese ke.. macaroni bakar atau gratin.. dia akan makan tambah berpinggan pinggan.. kalau nasi nk ngan masak kicap atau sup ayam.. ayam nyer tk makan.. plg suka dgn telur.. so kalau nk kasi dia makan ayam, mmg kena gaulkan sampai tk nampak rupa isi ayam atau ikan..




Agak peramah orgnya (bila mood tgh bagus lagi la ramahnyer..). Kalau amik dia balik skolah, singgah ke kedai.. sume org ditegurnya.. masuk pintu kedai jer dah say hi to cashier sambil lambai2.. ngan jiran sebelah menyebelah pun dia ramah.. kalau nampak mesti tegur.. mesti panggil.. (ikut perangai sape yer.. kikikik...) bila meragam mesti nak ibu dukung.. pepagi bila kejut bangun tuk mandi, pasti nangis tak pun akan buat alasan demam la.. sakit la.. batuk la.. nk ubat. Pandai berlakon nih!!

Dah boleh diharap tuk tolong ibu sket2.. paling best kalau adik menyepah dia akan ckp "astargfirullahalazim.." comel jer hehehhe.. sayang ngan adik.. tapi kenkadang berebut gak, gaduh2 coz adik selalu menyakat dia.. selalu kena buli ngan adik.. skang dh tk pakai diapers lagi kecuali time tido. Kenkadang keras kepala gak, especially kalau dia kata nk yg tu, yang tula.. kena pandai pujuk nk cool down kan dia.

Qaireen Hafiyya

Si kecik ni muka ala boboi sket.. perangai pun agak kasar sket dari kakaknya.. yg ni kurang mesra alam.. dia tk kan senyum dgn org yg dia baru kenal. Tapi kalau dah senyum.. sepet cam anak cina. Kaki buli si kakak.. jgn amik barang yg dia pegang.. sure dia jerit sampai gigil2 badan.. tangan pun cepat gak.. selalu lepuk kakak.. badan lebih kurang qaleesya dan domok.. kuat makan, asyik nk kunyah jer.. kalau dia geram sgt, pasti kena gigit. Ibu selalu jadi mangsa gigitan kalau tk kasi dia main sesuatu..


anak manja ibu..

mmg saaaangaaat manja ngan ibu.. tk blh hilang dimata sket.. ibu nk mandi pun nangis.. sampai skang masih menyusu badan lagi.. even 26/4 ni dah masuk dua tahun umurnya.


dah petah bercakap.. nk makan, nk mandi, kencing berak.. mcm2 la.. pot pet pot pet mulutnya.. bila x nampak ibu/abah/kakak mesti tanya "eh mana abah ni, mana ibu ni, mana kakak ni.. khilang (hilang)? abah kholat (solat..)?


Dua permata hati kami..inilah madu,inilah racun.. ketiga? upss nanti dulu..sampai masanya nanti, ada rezeki adalah yg no. tiga pula.. hehehe... hopefully dapat la boy pula.. ^____^

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)