penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Thursday, May 23, 2013

Alhamdulillah.. rezeki dariNya :)

Alhamdulillah.. Q&Q bakal dapat adik.. syukur kehadrat Allah ats kurniaan ni.. as planned mmg Qaireen 2 tahun je, we all nk tambah keluarga. Allah makbulkan doa kami. Sebelum dapat tau ni mmg aku dah start rasa pening2.. buat keje sket rasa pening.. rehat jap.. pastu aku start muntah2 lendir.. muntah ni dtg bila aku pregnant jer.. so, dah boleh agak. Tapi tk nak wat test lagi, saje tunggu time period dulu.. 30/4 period dah lewat dua ari. So, aku wat la test kt umah.. mmg sah pregnant.. dua kali wat test, dua2 positif.

7 May, gi Umra wat check up.. syukur.. dah 5 minggu.. moga kandungan ni sihat hendaknya dan xde masalah. Aku skang mmg mabuk teruk gak.. makan ok, ada je selera tapi pastu muntah habis.. kali ni pregnant mmg xde specific time kena alahan ni.. pagi kena, tengahari petang malam.. pun kena gak.. sabor jelah.. hubby ckp, bila start mual2 tu tandanya roh dah ada.. itu adjustment process body nk terima roh baru dlm badan.. jadi kena byk sabar.. bukan senang katanya.. luckily dpt suami yg memahami dan ringan tulang. Sejak pregnant ni mmg balik keje je aku dh tk masak..mmg flat abis. Badan mmg rasa lemah jer.. bukan buat2 tau.. mmg lain alahan kali ni. Ari2 tapau jer.. sib baik suami tk kisah.. anak2 pun byk dia yg uruskan.. keje umah pun aku buat mana yg mampu jer. Kt ofis lagi la.. tgk laptop pun aku rasa nk muntah.. ni ari ni kira ok sket.. ku gagahkan diri update apa yg bertangguh ni..

Tiada apa yg kuharapkan moga kandungan ni selamat, sihat hingga sampai saat dilahirkan.. amin...

2 comments:

  1. Alhamdulillah. Tahniah Liza. bertambah lagi ahli keluarga... take care.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks farah.. syukur.. rezeki dari Allah.. :)

      Delete

Feel free to drop your comment k.. tq =)