penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Monday, October 28, 2013

Coti oh coti..

Tak tau nk letak apa dah kt tajuk tu.. asal boleh jelah. Sabtu lepas, pepagi buta dah kejut anak2 bangun. Ari ni ibu nk ke Shaklee amik stok org order.. dah boleh agak, for sure ramai org kt Shaklee tu. Skang kan Shaklee dah jadi fenomena.. mau berejam tunggu nanti. Tapi bak kata janji melayu.. konon nk kuar 8.30pg, 9.30 juga kuarnya. Gi bekfes dulu.. tup tap tup tap.. 10.15pg jejak kaki di Shaklee Empire Subang.. Shaklee buka pukul 10pg tau.. tapi 10.15 aku sampai tu.. org dah penuh giler.. aku dapat nombor 1097.. current no kt kaunter baru 1013.. tk keras ko nk tunggu??? Tapi alang2 dah datang tunggu jelah demi customer ku tersayang. Dah janji nk pos barang diaorang hari Sabtu tu.. janji harus dikota okay.. Sib baik ada sofa kosong.. lepak baik nyer..sampai no. 1024, org sebelah tegur.. "akak no baper?" aku ckp 1097..oh dia no 1037.. dia offer join dia masa no dia dipanggil nanti.. dia kesian tgk aku pregnant nk tunggu lama2.. tambahlak Qaleesya time tu dah start demam..tetiba jer. Ya Allah.. syukran Ya Allah.. Kau utuskan pertolongan disaat aku sgt memerlukan. Ini la untungnya jadi wanita preggy.. :) Thanks dik miza.. hope kita leh jumpa lagi. Alhamdulillah.. dlm kul 11.30pg settle amik barang.. terus ke Tesco Shah Alam utk pos barang2 yg diorder.. fresh from oven gitu.. kikkiki..


Ni la barangnyer.. mealshake, omega dan alfafa.. satu utk customer di Melaka, satu utk customer di kepong..

Sette kt sini, tgk Qaleesya dah makin lemah.. terus pergi tapau lunch kt Qaseh dan ke SS18 hantar barang customer juga.. kemudian terus pecut balik umah. Kasi Qaleesya ubat, lap2 badan dia.. bg dia tido..

 Anak daraku yg dah lemah coz demam.. panas giler badan dia.

Petang tu, buat benda alah ni pulak..

Ya Allah sedapnya makan sejuk2.. Puding Kastard Berkuah.. yummy sungguh.. bermangkuk2 i makan tau.. mana tk gemuk kikkikik.. bukan i teringin.. baby yg teringin.. (alasan sgt tau) hahahahha...

Esokknya.. pepagi seperti biasa qada keje umah yg tertagguh hari sabtu tu.. so, lunch en somi la yg masak coz bini perlu rehat.. sib baik dapat laki yg memahami tau..

Wee macaroni cheese yg lazat.. thank you la yang..

Cerita disudahi dgn gambar anak2 yg gediks bergambar..

My cute Qaireen.. bila dah bertudung mula la suruh amik gambar dia.. heheh

Buah ati pengarang jantungku..

Friday, October 25, 2013

Halwa Telinga Ibu dan Baby.. Ya Hana Na...



Semenjak datang keje berhantar dan balik keje berambik ni, hubby selalu pasang Qasidah Ya Hana Na ni dan surat Mathurat dlm keta.. Ya Allah.. sedapnya Qasidah ni.. halwa telinga ibu dan baby.. hati pun rasa tenang jer.. tambah2 kalau dlm jem tu, dengar Qasidah ni.. surat Mathurat, zikir terapi Hafiz Hamidun.. rasa tenang jer hati..


Thursday, October 24, 2013

Dugaan mengandung..

Dugaan datang silih berganti.. mengandung kali ni mmg byk dugaannya.. awal pregnancy, accident terlanggar bontot keta org.. ni kes terlelap masa jem turun fly over nk masuk Federal Highway.. aku dari arah Subang.. dah free gear.. tetiba terlelap.. coz keta berada dlm keadaan menurun.. maka walau dah free gear pun, keta ttp jalan.. kedebummmm!!! langgar keta Wira kt depan. Pemandunya chinese lady.. dah mmg salah aku, ketepikan keta.. turun tgk bumper blakang keta dia dah senget.. keta aku pun kemek sket kt depan.. plat no. retak.. huhu.. cedih2.. benda dah nk jadi.. aku kasi name card aku, suruh dia gi bengkel tgk baper kena.. then bgtau.. masuk office perasan berbaur.. sedih tgk keta.. syukur aku tk apa2.. call hubby bgtau takut dia marah ke apa.. keta dah kemek kt depan tu. Alhamdulillah.. hubby suruh relax.. keta boleh baiki katanya.. aku tk apa2 dah syukur.. nyawa lebih penting. I love u more sayang.. thank you... Luckily tuan punya kereta tk claim apa2.. by the way, kami bayar gak sejumlah wang.. yelah.. kita dah langgar org tkkan nk wat tak tau jer..


ni pulak admitted bulan 8 ari tu.. kes kurang air dlm badan dan protein tinggi dlm urine. Semuanya sebab demam 4 hari, tk lalu makan.. asyik muntah jer.. at last admitted kt hospital. Masuk 6 botol air..




 Boring giler dok kt wad ni.. rindu anak2 kt umah.. ingat best kena masuk air ni, payah sungguh tau.. nk kencing, nk buang air besar, nak mandi..usung la benda alah ni.. kesana kemari..  sib baik admit dua ari jer.. tu pun tk boleh rehat..jap2 kena kejut amik darah la.. makan ubat la.. kencing la.. saborrrr jelah!

Dan baru2 ni, 9 Oktober 13.. sekali lagi aku accident.. kejadian berlaku dekat simpang tiga, tk jauh dari ofis hubby aku. Baru lepas hantar hubby dlm kul 7.45 cam tu.. accident ngan motor. Kisahnya, aku nk kuar simpang.. dah lama berhenti kt simpang tu coz byk keta motor.. pastu mcm dah clear sket, aku tgk motor tu slow mcm nk belok, so aku pun kuar la.. skali dia terus la.. laju lak tu.. bump! langgar aku.. serius terkejut makcik tau!! menggigil2 aku cari phone nk call hubby.. hilang semangat den! Lepas call hubby, aku kuatkan semangat kuar, benda pertama yg aku cek penunggang motosikal tu.. ok ke tak.. dua budak muda.. pembonceng bengkak bibir.. pemandu sakit lutut tapi xde luka kt mana2.. motor diaorang patah mudguard depan.. tk boleh jalan dah.. sibuk tanya nk gi klinik tak.. bebudak ni tk nak.. pastu baru aku rasa cam nk pitam..perut sakit coz perut terhentak ke stereng. Even aku pakai seatbelt tapi break mengejut.. kena jugalah..katanya perut dah besar. Aku terus duduk kt devider tu.. cuba tenangkan diri.. dalam hati doa "jgnla pitam kt sini".. mat2 motor berhenti punyalah ramai.. jadi attention kt situ. Dari jauh nampak hubby aku berlari dtg ke tempat kejadian. Sib baik la tk jauh dari ofis dia, kalau tak, tak tau camne aku nk handle sensorang. Ramai yg tanya keadaan aku, maybe diaorang tgk aku pregnant kot..muka dah pucat tk berdarah dah.. benda pertama hubby tanya aku ok tak.. yg aku ni sibuk suruh dia cek budak2 tu ok ke tak.. last hubby suruh aku masuk keta, rehat dulu. Biar dia yg settle..

At last, hubby bawa aku gi klinik cek keadaan aku dan baby.. bebudak yg accident ngan aku tu diaorang tunggu abg diaorang datang nk bawa motor. We all janji jumpa kt balai buat report. Nak claim insurans kan.. Keta aku kemek kt pintu driver ke pintu belakang..

 Oh my Alza.. habis kamu.. pintu depan ni tutup pun tk rapat dah..


calar balar :(

Keadaan motor yg accident ngan aku tu..

Dalam keta berulang kali minta maaf ngan hubby coz keta dah jadi camtu.. hubby mcm biasa kata "takpe.. keta rosak kita boleh claim insurans.. yg penting nyawa ayang dan baby.." sejuk ati i tau... :)

After check up, doktor kata me and baby ok.. just monitor kalau bleeding kena terus ke hospital. Doktor bagi ubat utk muscle dan suruh balik rehat.. makan tido.. i need more rest. So that day, xde keje ok.. tapi mana ada rehatnyer.. satu hari tu dipenuhi dengan ke balai polis dan syarikat insurans. Dengan laki aku skali tk keje on that day.

Kesimpulannya.. aku kena saman, penunggang motor ni pun kena saman coz dia xde lesen.. kos repair motor diaorang claim ats kaminyer insurans.. Sabtu lepas my Alza masuk bengkel.. 3 minggu estimation for repair.. nganga kami xde keta nk ke tempat keje.. luckily jiran sebelah rumah, dua org jiran ni tawarkan keta mereka utk kami guna.. Ya Allah.. untung sungguh dapat jiran baik cam ni.. moga Allah murahkan rezeki mereka dan balas kebaikan mereka dengan sebaik2 kebaikan.. amin...

Harap sgt my Alza cepat pulih dan kembali kepangkuan ku.. masa2 mula accident tu, mmg hubby la hantar gi keje.. tapi selepas raya haji aku drive sendiri.. try to gain my confident blk.. syukur boleh drive balik walau takut2.. nk harap hubby hantar selalu pun payah gak coz dia keje klang, aku keje pj.. ulang alik amik masa oooo...

Hopefully lepas ni xde apa2 lagi yg berlaku.. aku tahu segalanya yg terjadi ni ada hikmah disebaliknya.. terima kasih Allah ats ujian ini, kami jadi semakin dekat padaMu dan kasih sayang antara kami semakin kuat..

Tantrum ke?

Emm.. lagi dua bulan lebih nk menempuh saat kelahiran bayi ketiga ni.. moga segalanya dipermudahkan.. Tapi dalam pada berdebar nk bersalin ni, kesabaran terus diduga esp dari budak tecik ni..


Skang ni boleh tahan ragamnya.. mcm2 perangai dia buat yg menduga kesabaran ibu. Tak boleh silap sket mesti merajuk.. hati umpama kaca.. fragile sungguh. Kalau tertinggi suara sket ngan dia mulalah tarik muka, cebik.. pastu nangis teresak2.. lepas habis nangis mesti datang kt ibu ckp "saya sayang ibu".. alahai sooo touching..

muka baru lepas nangis.. ni tido petang ni. Tetiba ngingau nangis tk berhenti... ibu je yg mampu buat dia stop nangis. Amik peluk2.. dodoi2. last nk tido ats riba ibu.. mood berangan.. apa la yg difikirkannya..merenung jauh.. adik.. walau ibu ada baby baru nanti, kasih ibu pada adik dan kakak tkde beza..sume pun anak2 ibu.. ibu sayang korang lebih dari nyawa ibu sendiri.. so don't worry.. awak tetap permata dihati ibu.. love u forever..

Walau apapun, ibu kena byk sabar ngan kerenah qaireen ni.. faham sgt perasaan dia.. Qaleesya dulu tantrum lagi teruk. InsyaAllah lama2 oklah ni..


Ni gambar pagi semalam. Ibu pakai jubah nk ke ofis, dia yg dah elok pakai baju t shirt dan seluar tetiba merengek nk berjubah juga.. pakai la asal happy.. siap nk bertudung tu. Moga adik jadi anak yg solehah, kebanggaan ibu dan abah.. amin. Uppss pagi ni pun nk pakai jubah juga.. mcm ni ibu kena beli stok jubah la utk adik.. hehehe.. pujuk2 berjaya gak dia pakai baju ngan seluar biasa.. jubah awak tk sempat ibu nk iron dik oii..

Citer Weekend, tak boleh ke dok diam2?

Oh.. seperti biasa pasti akan ada citer2 basi yg baru nk hapdet. Maklumlah tuan tanah bukannyer ada byk masa selalu mcm hari ni.. shhh.. big boss sume xde gi Jakarta.. jadi seksitary boleh huha update blog kekekek... (seksi sgt ler yer.. seksa ada lah!). By the way, citer ari cuti Sabtu Ahad seorang wanita bekerjaya yg xdak maid mcm ni la.. hari Sabtu tu of course la membizi ngan keje2 rumah.. membasuh baju, mencuci bilik air, mengemas rumah yg kenkadang dah mcm kapal pecah, mengemop lantai bla bla bla.. walau cek ni preggy 7 bulan.. alhamdulillah.. masih diberi kekuatan dariNya tuk membuat semua keje2 ni..(hasil consisten amik supplement shaklee.. kikiki.. promote jgn tk promote). Dulu masa dok flat, gatai nk rumah dua tingkat kan.. haaa skang amik hang! Nak kena kemas atas bawah + 3 bilik air.. mampu?? InsyaAllah mampu.. tapi bila org boyot ni mengemas, kena slow and steady.. tk boleh rushing2.. kang baby asik nk mengeras jer.. janji siap. En hubby dah bising, buat keje byk kang sakit perut.. tapi nk wat cane.. dapat isteri degil ni.. biar sakit badan, asal mata dan hati tenang tgk umah bersih..wah gituuu... so wat itu wat ini.. tgk2 hai.. dah kul 1pm.. alamak tk masak lagi ni.. lepas ngemas sume, masuk dapur masak lunch simple2 jer.. (sib baik en. somi tk cerewet). Masak lomak cili api udang dan kacang, ikan cencaru bakar, goreng terubuk masin dan bawang cili.. siap! Giler nyer simple lunch.. tapi suami makan bertambah.. tak tau la sebab sedap or sebab lapar coz dah lewat makan tengahari.. tk kisahlah janji perut dia kenyang dan dia happy.. apa lagi nak kan?? Lepas solat sume.. baru ler boleh rehat sket.. kenkonon nk lelap jap.. emmm xde maknanya.. otak berfikir project lain plk.. apa la ko ni Liza.. tk boleh dok diam. Anak2 sume tido termasuk suami ku sekali.. cek buat per? Haa ni la projeknya...

Teringat stok biskut anak2 dah habis.. tk sempat restok.. so plan baking Choc Chip biscuit for them.. bahan2 nk buat pun ada.. apa lagi.. teruskan project..

 Inilah hasilnya.. dapat dua balang cookies.. tau bertahan berapa lama?? dua hari jer.. dalam dok bakar tu pun anak2 dah mai dok kutip amik kt dapur.. suka bila diaorang puji sedap.. hilang sume penat ibu tau...(kids don't lie right??? lol)

Hari Ahad I cuti wat sume benda.. en. somi bagi kelepasan utk isteri berehat coz bekerja keras ari sabtu tu hahahha.. ni yg sayang kt laki berganda2 ni.. kain baju sume dia basuh, ohhh my hubby masak skali tuk ari tu.. kalau dia yg masak,for sure western la.. masakan melayu hubby cek tk reti masak k.. spagetti oleo with meatball for lunch.. sedap hingga menjilat pinggan.. (tp xdelah aku jilat pinggan tu) hahahah...Thank you yang.. i love u... petang tu hubby ckp nk bawa anak2 pi main beskal kt taman.. tapi tetiba jer dengar org potong rumput kt umah sebelah. Apalagi aku pun panggil la baiya tu soh potong rumput umah aku sekali.. RM20 tuk laman cek yg sekankang kera tu.. takpelah.. rumput kt situ pun dah panjang.. so, en hubby sorang jelah pi bawa anak2 main kt taman. Isteri dia monitor org potong rumput sambil wat benda nih


Taraaa!!! cer teka cer teka apa kebenda nih??? Tgk ada susu, ada roti.. jom buat Puding Roti.. selagi ada benda nk buat, ada jelah projek nya.. buat puding roti ni senang yg amat.. meh nk bagi resepi sket kot sapa2 nk cuba wat puding resepi versi mudah.

Bahan2:
Roti Gardenia dalam 8-10 keping
Susu cair satu tin
Mentega 2 sudu besar
Gula 4 sudu besar
Telur 3 biji
Esen vanilla 1/2 sudu kecil

Cara2:
- Roti Gardenia tu korang koyakkan/potong empat setiap keping then letak dlm satu bekas
- Tuangkan susu cair ke dalam roti tu.. rendam kan dlm 15 ke 20 minit.. (sambil2 tu korang boleh prepare yg lain)
- Pukul butter dan gula hingga kembang
- Masukkan telur dan esen vanila, pukul lagi hingga sebati
 - kemudian masukkan la roti yg korang rendam ngan susu tadi tu.. tekan2 sket guna whisk agak2 separa hancur roti tu, boleh la masukkan ke dalam loyang yg telah digris ngan butter.. then boleh la hias sesuka hati, nk letak kismis boleh.. nk letak badam keping pun boleh. Ikut citarasa sendiri.
- Bakar pada suhu 175 celcius selama satu jam.. (ikut oven masing2 la yer)
- Dah masak sejukkan dulu baru terbalikkan dan letak ke dalam bekas yg bersesuaian..sedap dimakan ketika suam mahupun sejuk..

Hasilnya...


Wallah!.. Yummy2. Anak2 balik dari main kelaparan terus serbu puding ni.. separuh habis.. bertahan sampai malam jer.. next time boleh buat lagi.

So, tu jelah citer weekend aku.. selamat mencuba resepi puding roti simple ni yer.. :)


Thursday, October 17, 2013

Dugaan datang silih berganti :(

Sesungguhnya, aku cuma hambaMu yg kerdil Ya Allah.. Aku hakikatnya tidaklah sekuat mana, hati mudah pecah berderai bak kaca terhempas ke batu.. Air mata ini begitu mudah luruh satu persatu.. aku tau dugaan ini tidak seberat saat Qaireen masuk ICU dulu.. tapi dugaan ini membebankan perasaanku berbulan2.. berikan ku petunjuk Ya Allah.. ku mohon hidayah dariMu. Mengandung kali ini paling byk dugaan, silih berganti.. terkadang rasa hampir rebah.. namun ku cuba gagahkan kaki utk melangkah.. Ampuni aku Ya Allah.. Ampuni aku Ya Allah.. berikan ku kekuatan menghadapi dugaan ini, redhakan hatiku kiranya inilah jalan terakhir yg perlu kutempuh.. redhakan hatiku melepaskannya.. Berikan petunjuk dan hidayah pada kami Ya Allah.. tunjukkan kami jalan Kau redhai.. jadikan dugaan ini sebagai pengerat kasih sayang kami.. dunia dan akhirat..amin..

Wednesday, October 16, 2013

Salam Aidiladha.. Raya di perantauan..

Selamat Hari Raya Aidiladha to uolls sume.. ari ni masih ada yg berkorban lembu nampaknya. Meriah gitu!! Aku masih bercuti coz taska Qaireen still tutup. Tu yg boleh mengupdate blog sampai dua tiga entry ni kikikiki... heaven tul dok umah. Lepak ngan si kecil Qaireen ni. Qaleesya pun tghr kang, aku minta en hubby amik and hantar ke umah. Since ibu dah cuti, tk perlu la nk dok kt tadika sampai petang. Tadi pun dia buat perangai gak tk nak gi skolah coz tau ibu ada kt umah and adik ngah sedap tido lagi.. sabor jelah. So, apa citer raya korang? since aku start cuti hari Senin tu.. maka senang la buat preparation for raya. Tahun ni tk balik raya memana.. raya kt sini jer. Hari Ahad mlm, hubby balik dari surau bgtau yg malam raya tu akan ada acara takbir dari rumah ke rumah. Diaorang pesan jgn buat makanan berat2 coz byk rumah yg pergi. So, next day, aku decide buat Popiah Goreng dan Kek Coklat jer.. tak berat kan??

Pagi isnin tu lepas en. somi gi keje, mula projek Kek Coklat ni dulu. Sib baik bahan2 nk wat kek sume dah ada, tinggal mengadun jer. Siap bakar kek.. kasi dia sejuk dulu, mula proses wat inti popiah pulak. Settle wat inti popiah, aku sambung balik wat topping coklat kek dan hias.. ni lah rupanya.. ada coklat Tobleronce dlm peti ais, letak jer kt ats tu. Bukan pandai sgt nk hias2 kek ni..  


Settle bab kek, masak tuk anak2 makan tghr. Then mulalah operasi membalut popiah.

aku wat popiah sayur.. letak daging.

Alhamdulillah, dapat 40 biji popiah. Lepas siap, simpan dlm peti ais dulu. Malam kang baru goreng.

Habis buat2 kuih2 ni, mulakan operasi nk buat rendang daging pulak. Memang tk berhenti le ari senin tu.. seharian juga coz aku ni bukan leh wat keje laju2, baby asyik mengeras jer.. so, wat pun slow and steady.

Rendang masak kul 5 petang..

Malam tu rumah kami adalah rumah kedua, alhamdulillah.. sume berjalan lancar.


Hidangan simple jer..



Budak berdua ni punyalah teruja tgk org ramai datang umah.. Gambar org2 bertakbir takdak coz aii is malu nk snap pic. heeehhehe...

Ni dah settle bab org bertakbir, ketupat nasi pun dah siap rebus. Kuah lontong tk siap lagi ni.. badan dah tk larat dah.. dari pepagi buta bekerja tanpa rehat.. decide wat lontong pepagi raya jelah. Jangan nk kejarkan siap sume benda, soknyer demam..

Maka kul 4.30 pagi 15 oktober tu aku bangun wat kuah lontong. Settle masak, kemas rumah sume kul 6.30 pagi, baru kejut yg lain2 bangun. Alhamdulillah.. sume berjalan lancar.


ini jelah juadah raya kami empat beranak.

Anak dara ku berjubah litup dipagi raya Aidiladha.. kami anak beranak konsep jubah sume pagi raya ni. Jubah adalah tajaan ibu mertua, ibu beli masa gi umrah ari tu.. suka la bebudak ni pakai coz baju tu ada glitter2.. nak pulak abah bawa diaorang gi tengok lembu kt surau pagi2 tu.. Lepas solat raya, hubby balik makan pagi.. then ke surau balik tolong potong2 lembu utk distribute pada yg memerlukan. Tahun ni surau Jalan Inang korban dua ekor lembu. Aku ngan anak2 tk kemana, dok umah makan dan tgk tv jer.. itu jelah kitaorang habiskan raya kami. Nak kerumah akak aku pun, dia gi berkelah ke Sg. Congkak. Tengahari tu hubby balik dah kepenatan, cancel plan nk ajak dia gi beraya kerumah Kak Ita member tempat keje lama dulu. Petangnya hubby rehat.. aku melipat baju bajan yg ada dan ajar Qaleesya buat homework.



Gambar anak2 mengediks.. hahahah


diakhiri cerita dengan gambar dua gegirls ni tgk tv.. dah mcm kembar lak.. walhal beza dua tahun ni.. raya tahun depan insyaAllah.. kami berlima.. :)

Potluck di Rumah Didi..

Assalamualaikum.. last Sunday, 6 Oct 13 kami plan wat potluck kt rumah my BFF a.k.a Didi di Gombak. Kami ni berlima, sorang di Selayang, sorang di Klang, sorang kt Kg. Baru, sorang di Gombak dan paling jauh di Johor.. berkawan dari diploma sampai la ke degree.. byk kenangan kami bersama.. susah senang, suka duka.. walau ramai yg dok area Klang Valley, tapi susahnya nk jumpa dan lepak2..maklumla sume pun dah family masing2.. tanggungjawab dah makin bertambah. Kalau tk buat mcm ni mmg payah la nk jumpa. Apa yg bestnya.. anak2 we all pun berkaawan baik. Walau sesekali jumpa tapi boleh rapat cam dah kenal lama.. heheh.. syukur ke hadrat Allah.. this time Lileen yg stay kt johor tk dapat join.. so, kami 4 keluarga jelah.. takpe leen.. tunggu cuti skolah, umur panjang kita buat skali lagi. So tema makanan tuk ari tu adalah masakan kampung except for dessert. Yatie bawa ulam-ulaman dan sambal udang petai, iwan bawa sotong masak tomato dan ikan goreng, didi masak nasi, buat air dan sayur goreng. Aku pulak masak kari ikan, buat sambal belacan dan dessert kek coklat moist. But bila di kumpul.. mak aii banyk plk makanan kitaorang.. tambah2 mak didi kasi sambal tempoyak ikan bilis dan masak lemak cili api rebung.. terangkat beb! Kecur liur aku ni teringat makanan on that day.
Antara makanan yg terhidang.. lazat tk terkata.

sambal udang yatie yg marvellous!







Lepas makan acara bapak2 bawa anak2 mandi kolam.. mak2 pulak sembang2.. lama tk jumpa kan, tentulah byk nk citer.

Lepas habis anak2 mandi manda.. sambung sembang lagi sambil makan kek pulak.. kul 6 lebih gak baru gerak dari umah didi, tu pun si Qaleesya melalak sakan tk nak balik, sonok main ngan kakak Arissa.. sampai kerumah juga dia mengamuk.. huhu hai la anak.. jarang2 jumpa, sekali jumpa tk nak berpisah.

Hope boleh buat lagi cuti skolah ni coz Lileen balik sini.. tk best juga tk cukup quorum.. apa lagi si Lileen penambah riuh suasana.. syukur Ya Allah.. persahabatan dari diploma, membawa ke degree.. sampai skang dah beranak pinak, kami still bersama, still keep in touch.. Moga persahabatan ini kekal hingga ke akhir hayat. To all my BFF.. Yatie, Didi, Lileen & Iwan.. aii sayang uolls sume!!! Terima kasih Allah ats kehadiran mereka dalam hidupku.


28 Weeks.. Alhamdulillah :)

Alhamdulillah.. syukur ke hadrat Allah, minggu ni kandungan dah masuk 7 bulan. So far, berat makin naik.. muka makin tembam..hihihi.. what to do, selera makan sentiasa ada..maka berat pun naik bertingkat2 ler.. and this time, baru 7 bulan berat dah almost cecah berat masa 9 bln ngandungkan Qaleesya dan Qaireen dulu. Omak aiii.. aiii gumuks sgt.. hopefully, lepas bersalin nanti senangla nk turunkan berat ni yer.. takpe, aii kan ada Shaklee.. kita amik set Slimming Shaklee jer.. Emm perkembangan lain, oh ya.. susu badan dah ada.. dah kuar even jernih lagi.. it is a good sign for me. InsyaAllah ada rezeki si kecik ni nanti.. tekad dihati nk breastfeed dia sampai 2 tahun mcm Qaireen juga.. so, harus yakin yg misi ni akan berjaya!!! Perut pun besar berbanding sebelum2 ni.. dulu 8 bulan pun masih boleh pakai baju t shirt ngandung.. skang ni 7 bulan, baju tu dah sendat seh kt perut..seluar pregnant pun terpaksa letak butang kt lubang last skali.. aii risau baby ni besar sgt, kang tk boleh kuar lak.. aishh.. moga segalanya berjalan lancar la.

ni masa 6 bulan lebih.. besar tak?

my unborn baby.. 4D scan 7/9/13 lalu.




Haa.. korang nampak tak apa jantina baby aii ni?? Alhamdulillah.. moga dia lahir dengan sihat dan selamat.. So, my baby sayang.. sok, awak dah besar leh tgk gambar awak dlm rahim ibu ni yer.. precious sgt masa ni.. dapt tgk dia gerak2, kerutkan muka, melompat2 kt dlm tu.. mengalir air mata ibu.. can't wait to see u sayang.. nak upload video dia, tapi file besar nau..

Oklah, please pray for me ya!! Moga dapat melahirkan si kecil ni dengan selamat.. both me and baby sihat hendaknya.. 2 months to go.. oh ya! Finally semalam kami laki bini dah wat decision nama yg sesuai tuk baby ni.. 6 nama dalam senarai.. akhirnya setuju dengan yg satu ni.. tunggu orgnya kuar baru kita reveal k...  

^____^