penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Monday, October 28, 2013

Coti oh coti..

Tak tau nk letak apa dah kt tajuk tu.. asal boleh jelah. Sabtu lepas, pepagi buta dah kejut anak2 bangun. Ari ni ibu nk ke Shaklee amik stok org order.. dah boleh agak, for sure ramai org kt Shaklee tu. Skang kan Shaklee dah jadi fenomena.. mau berejam tunggu nanti. Tapi bak kata janji melayu.. konon nk kuar 8.30pg, 9.30 juga kuarnya. Gi bekfes dulu.. tup tap tup tap.. 10.15pg jejak kaki di Shaklee Empire Subang.. Shaklee buka pukul 10pg tau.. tapi 10.15 aku sampai tu.. org dah penuh giler.. aku dapat nombor 1097.. current no kt kaunter baru 1013.. tk keras ko nk tunggu??? Tapi alang2 dah datang tunggu jelah demi customer ku tersayang. Dah janji nk pos barang diaorang hari Sabtu tu.. janji harus dikota okay.. Sib baik ada sofa kosong.. lepak baik nyer..sampai no. 1024, org sebelah tegur.. "akak no baper?" aku ckp 1097..oh dia no 1037.. dia offer join dia masa no dia dipanggil nanti.. dia kesian tgk aku pregnant nk tunggu lama2.. tambahlak Qaleesya time tu dah start demam..tetiba jer. Ya Allah.. syukran Ya Allah.. Kau utuskan pertolongan disaat aku sgt memerlukan. Ini la untungnya jadi wanita preggy.. :) Thanks dik miza.. hope kita leh jumpa lagi. Alhamdulillah.. dlm kul 11.30pg settle amik barang.. terus ke Tesco Shah Alam utk pos barang2 yg diorder.. fresh from oven gitu.. kikkiki..


Ni la barangnyer.. mealshake, omega dan alfafa.. satu utk customer di Melaka, satu utk customer di kepong..

Sette kt sini, tgk Qaleesya dah makin lemah.. terus pergi tapau lunch kt Qaseh dan ke SS18 hantar barang customer juga.. kemudian terus pecut balik umah. Kasi Qaleesya ubat, lap2 badan dia.. bg dia tido..

 Anak daraku yg dah lemah coz demam.. panas giler badan dia.

Petang tu, buat benda alah ni pulak..

Ya Allah sedapnya makan sejuk2.. Puding Kastard Berkuah.. yummy sungguh.. bermangkuk2 i makan tau.. mana tk gemuk kikkikik.. bukan i teringin.. baby yg teringin.. (alasan sgt tau) hahahahha...

Esokknya.. pepagi seperti biasa qada keje umah yg tertagguh hari sabtu tu.. so, lunch en somi la yg masak coz bini perlu rehat.. sib baik dapat laki yg memahami tau..

Wee macaroni cheese yg lazat.. thank you la yang..

Cerita disudahi dgn gambar anak2 yg gediks bergambar..

My cute Qaireen.. bila dah bertudung mula la suruh amik gambar dia.. heheh

Buah ati pengarang jantungku..

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)