penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Friday, October 11, 2013

Masak-masak, Makan-makan..

Assalamualaikum.. nk update entry yg agak basi juga.. actually banyak citer2 yg dah basi aku nk update coz disaat kejadian aku adalah sgt malas nk update blog..jadi sabor jelah yer.. K, time ngandung ni macam2 rasa nk makan.. namun kebanyakan yg teringin tu sume aku buat sendiri.. jarang yg beli.. tak tau pun cari resepi kt internet, buat sendiri. Agak rajin disitu.. hahahah... moh le kita layan gambar2 jer yer..

Moist Choc Cake ngan topping Choc Ganache meleleh.. yummy2.. haish entah baper slice aku makan.. ni buat utk potluck with BFF 6 oct lepas.. (sebab kejadian masih baru, tu yg ingat details tu hahah)

ini pulak buat utk kasi kt Mr. Sandran, jiran sebelah umah. Walaupun dia ni berketurunan india.. tapi sgt la baik.. anak2 dia selalu bagi coklat kt Qaireen and Qaleesya.. so, org memberi kita merasa.. now turn kita la pulak memberi dan mereka merasa.. adat hidup berjiran.. tk kira bangsa dan agama.

Beef Lasagna..sendiri bikin juga utk dinner.. gigih balik keje terus buat.. siap utk dimakan pukul 10 mlm :p hahaha.. org nk tido, kami baru nk dinner.. tapi apa kisah.. layanzzzz..

Fettucini Carbonara.. yg ni en. hubby tersayang yg masak. Lama dia tk masak carbonara ni.. sedap!!

Ni pulak kes mengidam nk makan Seri Muka Durian.. dah call nk order jer, tapi org tu buat dlm saiz yg besar.. sape nk ngabihkan coz kt rumah tu aii jer yg makan durian. So, google cari resepi buat sendiri. First time tau!!! Paling tak sangka.. si Qaleesya yg tk minat durian ni boleh tersuka lak makan.. heheheh..

First time buat.. agak tk cantik struktur seri mukanya.. hahah.. tapi rasa sedap weih.. apa kesah, rupa tk elok, janji sedap di tekak.. lepas ngidam. :)

My favourite.. Lontong!! sendiri bikin juga coz mengidam.. hai la tekak.. mcm2 ko nak. Puas makan :)

Uish.. serius terliur dan lapar tgk gambar ni.. hai sabar2..

Mini Pizza diperbuat dari roti gardenia.. amik resepi dari blog Deqna Entah Apa2 jer.. resepi senang sgt.. rasa sedap.. buat utk breakfast :) Tq Deqna kongsi resepi.

So tu jelah makanan yg sempat dikongsi dan disnap.. selebihnya tk sempat snap dan masuk perut.. time pregnant ni mmg aku buruk lantak sket la.. lapar memanjang.. berat pun naik bertingkat2.. amik ko!!!.. ok, see u next entry (kalau rajin le kan...)

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)