penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Wednesday, October 16, 2013

Potluck di Rumah Didi..

Assalamualaikum.. last Sunday, 6 Oct 13 kami plan wat potluck kt rumah my BFF a.k.a Didi di Gombak. Kami ni berlima, sorang di Selayang, sorang di Klang, sorang kt Kg. Baru, sorang di Gombak dan paling jauh di Johor.. berkawan dari diploma sampai la ke degree.. byk kenangan kami bersama.. susah senang, suka duka.. walau ramai yg dok area Klang Valley, tapi susahnya nk jumpa dan lepak2..maklumla sume pun dah family masing2.. tanggungjawab dah makin bertambah. Kalau tk buat mcm ni mmg payah la nk jumpa. Apa yg bestnya.. anak2 we all pun berkaawan baik. Walau sesekali jumpa tapi boleh rapat cam dah kenal lama.. heheh.. syukur ke hadrat Allah.. this time Lileen yg stay kt johor tk dapat join.. so, kami 4 keluarga jelah.. takpe leen.. tunggu cuti skolah, umur panjang kita buat skali lagi. So tema makanan tuk ari tu adalah masakan kampung except for dessert. Yatie bawa ulam-ulaman dan sambal udang petai, iwan bawa sotong masak tomato dan ikan goreng, didi masak nasi, buat air dan sayur goreng. Aku pulak masak kari ikan, buat sambal belacan dan dessert kek coklat moist. But bila di kumpul.. mak aii banyk plk makanan kitaorang.. tambah2 mak didi kasi sambal tempoyak ikan bilis dan masak lemak cili api rebung.. terangkat beb! Kecur liur aku ni teringat makanan on that day.
Antara makanan yg terhidang.. lazat tk terkata.

sambal udang yatie yg marvellous!







Lepas makan acara bapak2 bawa anak2 mandi kolam.. mak2 pulak sembang2.. lama tk jumpa kan, tentulah byk nk citer.

Lepas habis anak2 mandi manda.. sambung sembang lagi sambil makan kek pulak.. kul 6 lebih gak baru gerak dari umah didi, tu pun si Qaleesya melalak sakan tk nak balik, sonok main ngan kakak Arissa.. sampai kerumah juga dia mengamuk.. huhu hai la anak.. jarang2 jumpa, sekali jumpa tk nak berpisah.

Hope boleh buat lagi cuti skolah ni coz Lileen balik sini.. tk best juga tk cukup quorum.. apa lagi si Lileen penambah riuh suasana.. syukur Ya Allah.. persahabatan dari diploma, membawa ke degree.. sampai skang dah beranak pinak, kami still bersama, still keep in touch.. Moga persahabatan ini kekal hingga ke akhir hayat. To all my BFF.. Yatie, Didi, Lileen & Iwan.. aii sayang uolls sume!!! Terima kasih Allah ats kehadiran mereka dalam hidupku.


No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)