penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Tuesday, April 22, 2014

Konsert Akhir Tahun Tadika Seri Permata BBR

Assalamualaikum.. Ya Allah lamanya tk membebel kt sini.. berkepuk2 sudah habuk, citer basi pun byk nk kena update.. OMG... I is bz lately..(walhal dah x keje tu).. ihihihi.. by the way bz with my online biz ler.. anak pun dah tiga kan.. so tanggungjawab tu bertambah.. 

Well.. satu lagi citer basi tahun lepas tarikh kejadiannya ialah 16 Nov 13.. my anak dara ni mmg teruja habis la pasal concert ni.. dok balik practice tk habis2 sampai adik dia pun terikut2.. ada lagu, puisi, lagu hindi la.. sume dia dok hafal step.. kami mak bapak ni bantu la mana yg boleh.. jenuh ibu dok ulang lagi Bole Chudiya dan Dikir Puteri nk bg anak ingat step punya pasal. 

Sehari sebelum tu diaorang dah gi wat rehearsal kt hotel di Klang tu.. punyala lama, nama hotel pun ibu dia lupa.. ampunnn!!!! Bila tiba hari kejadian, event bermula kul 2ptg.. so pagi tu relax2 lagi la kt umah.. gerak ke hotel dlm kul 12 lebih coz cikgu suh gi awal sket walau hotel tu tidak la jauh mana dari rumah. Qalesya mmg teruja habis la.. 

Sampai kt hotel terus cikgu bawa dia masuk ke bilik persalinan. Kami mak bapak masuk dewan la.. lum ramai parents yg datang lagi time tu.. jadi boleh la pilih meja depan sket.. 



Dibilik persalinan. suasana riuh rendah..

 Suasana dlm dewan..masa ni dh ramai gak yg datang.

dah ready for her first performance. I like to move it move it... 


Suka tgk dia sungguh confident kt ats pentas siap  panggil ibu snap gambar dia lagi.. mulanya kitaorang risau kot dia nampak ibu ngan abah terus malu nk buat, tapi amboii makin rancak dia menari kt ats pentas.. itu ibu kagum coz ibu dulu mmg pemalu bila berdepan ngan org ramai.. mula menggeletar satu badan.. (sib baik anak tk ikut perangai ibu bab ni) ahahahah..

ready utk second performance, Dikir Puteri

Qaleesya di belakang budak yg tgh tgk tepi tu.. kain dh nk tutup mata dah.. tapi semangat buat persembahan..

Selesai persembahan ni, Qaleesya ada lagi satu persembahan.. lagu Terima Kasih Cikgu..

Itu my anak dara... comel jer.. hihihi..(kalau aku tk puji, sapa lagi nk puji kan ... hahahha)

Lepas habis sume performance, ada plk sesi penyampaian hadiah.. pastu baru la boleh makan.. lapar giler kot dah dekat kul 5 baru nk makan.. tu pun, lum sempat cikgu ckp boleh makan, mak bapak ada yg dah serbu kaunter makanan.. sume pun dah lapar kan.. Qaleesya pun lepas jer settle sume terus berlari kt kitaorang ckp lapar. Sian la anak ku itu.. penat + lapar.. 

Food dia ok lah.. kenyang la makan.. lepas habis makan, si Qaleesya ngan kawan2 dia berlari naik pentas balik.. acara bebas.. pakat ramai2 dok menari ats pentas.. cikgu pun melayan pi buka lagu2 tadi tu.. sakan la bebudak ni menari.. takpelah anak.. enjoy your day.. dia mmg all out ari tu.. as long as she happy sudahlah dan tak melanggar batas.. kalau tak, mau ke sebat kt situ...ngeeee....

Nilah tenaga pengajar di skolah Qaleesya.. thanks cikgu2 sume... 

Masa balik, lum sampai rumah Qaleesya dah tertido dlm keta... letih sgt la tu.. :)


No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)