penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Friday, May 16, 2014

Abeer Jubah by Imaan Boutique

*gambar Abeer Jubah dari FB Imaan Boutique.

First time tgk memang aku berkenan sgt ngan jubah ni.. nampak loose dan simple, i mean xdela labuci, kerawang sana sini yg menyesakkan mata.. warna pun kosong jer. Nampak potongan mmg cun arr.. so, cite ngan asben berkenan sgt ngan jubah ni. Harga Abeer Jubah keluaran Imaan Boutique ni RM180. So aku PM Imaan Boutique tanya kalau untuk nursing camne? Rupanya, ada additional RM10 utk zip nursing. So, no hal la add RM10 jer since tgk gambar cam berkualiti jubah ni. After wat payment kena tunggu seminggu utk diaorang custome made for nursing wear iaitu penambahan zip didepan. Aku mmg choose color Indigo Purple ni. 

Today my Abeer Jubah dah sampai.. wah punyalah excited kan.. so bila buka emmm.. a bit disappointed sket bila nampak zip tu. I thought dia buat zip yg mengambil masa seminggu tu, jenis zip yg tersembunyi tu.. tapi zip yg Imaan Boutique letak adalah mcm ni..

aduh.. spoil tgk zip ni.. mcm zip baju sejuk dah gamaknya.. 

for me, cam tak best sket tgk zip mcm tu.. tak tau la kalau pada korang ok.. pandangan masing2 kan.  Jubah ni mmg sangat labuh la.. aku yg tinggi 161cm ni pun pakai jubah tu meleret boleh sapu sume sampah kt lantai.. kalau nk pakai advisable guna kasut tinggi la agar anda tidak menyapu semua kekotoran di jalan dan shopping complex.

based pada description di FB jubah ni dibuat dari kain lycra bermutu tinggi. Jubah ni free size, so mmg loose dan besar.. aku yg gemuks ni pun pakai nampak besar.. kalau korang yg kecik2 lagi le besornyer..bab loose tu ok la.. katapun nk tutup aurat, kalau pakai jubah ikut bentuk badan mana tutup auratnya.  Kain mmg tk jarang as per claim by Imaan Boutique, bila berjalan, mmg bahagian bawah ni mcm princess gitu.. tk melekap.. cuma dr segi personal opinion aku better korang pakai kain dalam or seluar juga kt dalam coz bila kita berjalan kalau tk pakai seluar or kain dlm akan menampakkan bentuk perut korang dan bentuk punggung korang even jubah ni loose.. kain lycra mmg mcm ni kot.. aku first time ada jubah kain mcm ni.. yg lain2 nk komen.. mmg jubah ni simple sehabis2nya lah.. 

Just tk puas hati tang zip tu lah.. so Imaan Boutique.. next time boleh improve bab zip tu sket kot..nampak cam tangkap muat jer.. better letak zip yg terselindung tu la banding dengan yg ni coz nampak exclusive sket.. sesuai ngan harga RM190 tu.. 

k, bai..

1 comment:

  1. tq dear bg review. i br je nak ajak hubby gi beli jubah ni since boutiquenya dah ada buka kat jb ni

    ReplyDelete

Feel free to drop your comment k.. tq =)