penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Sunday, May 25, 2014

Akhirnya ia terjadi jua!

Assalam..

Tak boleh tido, padahal badan penat gak ni. Hmm.. semalam macam2 jadi, dugaan Allah.. 

wajah kesayangan hamba. hik hik hik..

Ketiga2 mereka ni kena selsema.. memula Qaleesya yg kena. Dah lama tk kena selsema. Maybe cuaca tk menentu kot. Pastu berjangkit ngan Qaireen. then si kecik Ammar pun kena. Bab ni yg risau.. Iolls kan ada pengalaman anak kecik masuk wad, mula la hati tak senang. Ammar dah start berhingus, banyak.. pastu dah start batuk2 pulak. Memang la masa Qaireen masuk hospital dulu, doktor ada pesan, bayi bawah 2 tahun tak boleh diberi sebarang ubat. Tapi ati ibu ni risau bebenor, pujuk gak abah bawa Ammar ke klinik. Yang kakak2 alhamdulilah getting better dah. Bila doktor cek,hasilnya mmg ada block kt hidup. Syukur lung dia clear. So,doktor bagi ubat titik dlm hidung agar sume hingus cepat cair dan kuar. Doktor ada gak bagi ubat cair kahak coz dia batuk2 kan. tapi kitaorang tak bagi pun kt Ammar. Takut plk nk bagi even doktor kat ok. 

Pagi semalam pulak.. haish bila diingatkan rasa nk tampar diri sendiri. Apasal la boleh careless sgt Liza oiiii... huhu.. Ammar jatuh katil. Yes Ammar, if one day awak baca blog ibu ni ketahuilah awak pertama kali jatuh katil diusia 5 bulan! Tanggal 24 May 2014. Sila slap diri sendiri Liza! Ibu minta maaf Ammar. ibu tak jaga awak baik2. Ibu dah letak sume bantal keliling awak. ibu gi tadah air kt toilet nk mandikan awak. then skali ibu dgr "gedebum"! Terus ibu jerit kuar bilik air.. Ya Allah, anakku dah terlentang ats karpet dlm bilik.. tak menangis maybe terkejut kot. Bila ibu angkat baru awak nangis.. huhu.. panik terus call abah.. lepas tu jenuh pujuk.. gosok kepala.. huwaa ibu nangis juga.. im so sorry sayangg.... sorry sgt2.. napelah ibu tk terfikir yg anak ibu ni dah meniarap.. dah mengundur. dan pusing, why ibu tk letak je kt bawah.. benda dah jadi.. but luckily Ammar tk apa2. lepas tu dah ok, boleh gelak2.. aktif jer.. syukur Ya Allah.. 

Ibu doakan my lil boy ni cepat sembuh dari selsema dan batuk. Tak sanggup ibu dengar awak batuk hari2.. kalau boleh ganti, ibu nk ganti jer.. biarlah sakit tu pada ibu asal tk kena anak2 ibu.. 

Please pray for Ammar yer.. moga nothing serious dan Ammar cepat sihat. 


No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)