penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Sunday, May 4, 2014

Colmar Tropicale - Part 2

Haih.. bercuti dua ari satu malam jer, citer mcm nk rak.. huhu.. tuan tanah tkde masa ler nk habiskan short trip ni dlm satu entry jer.. layankan jelah...

Ok, petang tu lepas celebrate birthday dak Qaireen tu, rehat jap.. mlm lepas maghrib kitaorang kuar cari makan.. huhu lapaq dah. Omak aiii kuingat mlm tak ramai.. tapi sama je kedahnya.. nk masuk restoran pun kena que dulu. Sabo jelah!!! Kalau ku tahu camni baik order dari bilik jer. Tapi dah alang2 kuar tunggu jelah.. sambil2 tu kita cuci mata tgk lampu2. 





 Lepas makan, saja jalan2 sket layan anak2 sementara nk tunggu night show kul 10.30 mlm.




The night show.. cam pertunjukan akrobatik plk.. cayalah diaorang ni.. mcm2 aksi diaorang buat, aku tk snap sume.


Anak2 aku tgk pertunjukan ni, balik bilik dok practice nk buat mcm ni juga.. amboiiii!!! no no no... kang ada gak yg terseliuh sana sini.

Lepas habis night show ni bawa diaorang gi main benda alah ni..kata nk happykan anak2 kan..

sekali main jer.. jgn membazir kat sini.. sekali naik RM4 dlm 10 minit je kot.
Si debab ni paling senang bawa.. langsung tk meragam. Nak susu jer baru berbunyi.. agak2 penat dia tido.. good boy.. 

Dah penat tgk lampu2, kita balik bilik la.. penat dah seharian. Esoknya plan nk ke Japanese Village dan Animal Park lepas breakfast. 

Ok the next day, lepas subuh pulun iron baju dulu. Iron dibawa khas dari rumah, malas aku nk call room service hantar iron. Lepas tu cuci mata tgk keindahan alam.. masyaAllah cantik dan segar suasana pagi disini. 

View dari bilik..pintu ni terus ke balkoni.. 

Tiga beradik.. harta dunia akhirat. Sedap diaorang tido, maklumla sejuk.. jenuh kejut bangun nk gi breakfast.

Lepas breakfast kt hotel, terus laju ke bahagian shuttle bas. Kononnya nk ke Japanese Village dulu, tapi dah terlepas bas. So, kitaorang choose gi Animal Park dulu.. Tiket masuk ke Animal Park ni RM3 per person. Dewasa dan kanak2 sama jer.. Haiwan yg ada cuma arnab dan rusa.. donkey tk boleh masuk.. ingat nk kasi qaleesya dan qaireen naik donkey, tak kesampaian. Kat sini gak ada small playground. Boleh la dari xde apa kan..

 Boleh masuk beramah mesra ngan arnab2 ni.. tapi anak2 ku penakut sumenya.. menjerit2 Qaleesya nk kuar..huh!

 Comel2 tapi aku geli nk pegang.. teruk tul.

 Qaleesya sembunyi belakang abah.. huhuhu

 Si rusa disana.. berkawan ngan arnab hahaha

 tgkla budak penakut tu.. terjerit2.. adoii kelakar la awak ni Qaleesya..

 Sudahnya kuar main buai sensorang

 dah bosan main buai gi kt tepi pagar panggil arnab.. hek eleh budak ni..berlakon sgt

sementara tunggu shuttle bas dtg amik, main2 kt sini dulu.. Kitaorg decide gi Japanese Village sendiri coz masa dah suntuk nk check out. 

with my lil boy.. tido je sepanjang kami disini.. nk balik baru terjaga. Balik hotel sempat lagi singgah tgk swan ni.. garang tul, lambat dekat jer dia nk patuk..
 

 Balik bilik kemas apa yg patut then tepat kul 12pm, terus ke lobby hotel for check out. Dapat balik RM24 refund entrance fee ke Comar Tropical ni coz aku stay kt hotel ni.

Proceed to Japanese Village cepat2 coz hari dah agak mendung sket.. rupanya Japanese Village dan Botanical Farm ni dok ats bukit.. tangga nak naik punya lah tinggi, dah tu kena daki bukit lagi.. serius memerlukan tenaga yg banyak. aku ngan carry Ammar yg berat 8.3kg tu.. perghhh dapat sampai ke atas lebih cepat dari en. somi hahhha.. I mkn supplement Shaklee you. langsung tk sakit kaki ke keras betis ke.. stamina maintain.. chewahhhh!!!



 At last sampai.. baru kt papan tanda.. belum betul2 Japanese Village lagi. Tu gambar kt bawah dua orang budak dok main tu.. tu jalan naik ke Japanese Village.. jom kita daki lagi.. pastu naik tangga lagi.. Org Jepun mmg dok ats bukit ke???


 We are here! 3,500 kaki dari paras laut.. sejuk..

 Di Japanese Village.. best landscape dia.. 

 Rumah org jepun.. 

 Selfie sat.. kekekke...

 Chenta hati saya..


 Tatami Spa. sape nk berspa ditengah hutan??



 Dah penat jelajah Japanese Village pi pekena ais krim sorang satu.. dahaga weii.. pastu belasah sandwich plk.. sedap.. Hari dah gelap so we all decide tak gi Botanical Garden. Cepat2 turun dan meninggalkan Bukit Tinggi.. berakhirlah  short trip kami.. Alhamdulillah.. selamat pergi dan balik, Allah mudahkan perjalanan kami.. :)


No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)