penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Friday, May 30, 2014

My Dreams... Mudahkan Ya Allah..

Assalamualaikum..

Impian! Sume orang punya impian. Saja jer nk share my dreams.. visualize everyday, doa everyday, work hard to achieve it. Korang pun tolong doakan yer.. hehehe...

Ni jer impian aku.. kira yang paling besar la.. 

2016

Aku nak ke Mekah. tunaikan umrah dulu...Ya Allah teringinnya nk lihat Kaabah didepan mata.. hingga bila dibayangkan tiap kali lepas solat.. air mata laju mengalir mcm air sungai. mudahkan lah Ya Allah.. murahkan rezeki kami utk jejakkan kaki ke tanah suci ni Ya Allah...

Istanbul aku datang ngee... dalam banyak2 negara selain Mekah, aku nak ke Istanbul. Aku nak lihat Aya Sofya.. aku nak lihat bumi Constantinople yg banyak sejarah ni.. Mudahkan lah Ya Allah... 

2019

Yang ni bukan keperluan, tapi kehendak.. but still kena work towards it. Bukan kata tak syukur ada rumah skang.. double storey kecik ni dah syukur sangat. cuma rumah skang ada 3 bilik jer. Anak2 makin membesar, of course diaorang perlukan bilik sendiri. Kena juga ada bilik untuk mak ayah.. mana tau one day jaga mak ayah mertua or mak ayah sendiri.. mestilah mereka perlukan bilik yg selesa.. so, kira penting juga rumah yg ada lebih dari 3 bilik ni. 

New kitchen cabinet.. ohh always verangan nak kitchen kabinet cam dlm gambar tu.. black and white.. kitchen cabinet putih buat ruang dapur nampak bersih dan luas.. and of course haruslah i rajin mengelap dapur agar tk kotor.. putih katanya.. but tahun 2019 tu.. Qaleesya dah 10 tahun, Qaireen dah 8 tahun, Ammar dah 6 tahun.. so rasa diaorang takde lah nk "mengemaskan" dapur ibu sangat kan.. hehhe... 

My dream ni kena lekat kt tempat selalu nampak, baru minda bawah sedar aktif.. nampak tiap hari, jadi motivasi diri.. InsyaAllah...

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)