penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Monday, May 12, 2014

Puasa Ganti

Orang lain dah lama habis ganti puasa, yang aku ni baru terhegeh2 nk ganti.. Sila faham la yer.. saya ibu menyusu anak yg baru nk masuk 5 bulan.. mmg nk cari time ganti posa tu agak susah sket tapi apapun kena ganti juga even bagi aku agak lewat dah ni huhuhu... Tahun lepas tinggal pose 4 hari, yelah time tu pregnant.. pastu masa balik kg nk raya tu, kena plk ribut teruk tgh laut.. anak2 muntah habis ats baju dek mabuk laut. Yang aku ni ngan bawa perut tu pi la nk tukar baju yg kena muntah anak kt toilet dlm feri ke Langkawi tu.. skali kt dlm toilet pun penuh muntah dan najis..dengan keadaan feri yang terumbang ambing kiri kanan tu.. ngan aku sekali muntah.. batal posa cek! Sabo jelah.. InsyaAllah 4 hari jer.. jap je nk ganti ni. Pasti boleh!

So, mmg dah wat persediaan dari segi mental dan fizikal nk ganti posa ni. Pagi tadi makan sahur nasi dan lauk botok.. eh yeke botok..ala makanan org Johor yang diperap lauk skali ngan ulam2 pastu steam tu.. dibawa khas oleh my bff pn Didi yg datang melawat Ammar semalam. Amboi, sedap tul makan ulam2 ngan ikan yg penuh paste tu time sahur tadi..tk sedar dah tambah nasi tiga kali hahahha.. melantak ke apa ni Liza oiii... ditemani pulak En Somi yang sama2 bersahur. So sweet my asben kan, isteri ganti posa dia pun posa sama.. lap u la dear. heheheh.. Gambar tadak yer.. tk kose nk snap pepagi buta tu. Pas makan, minum ESP mix with Performance Drink, Mealshake.. Oooo ini penting agar aku tak lembik dan dehidrasi puasa sepanjang hari ni.. maklum la aku ni menyusu baby. Kang tak cukup lak susu tuk si Ammar tu. Mak2 kan.. mesti fikir kepentingan anak. Pastu amik Vitamin B Complex, Vitamin C, Ostematrix dan Lecithin.. nak tenaga, nak kulit cantik, nak kuatkan tulang, nak kurus ^____^ kih kih kih.. aku mmg hantu vitamin. 

Moga dapat menunaikan ibadat posa dengan jayanya.. insyaAllah... tetiba fikir, petang ni nk masak per tuk menu berbuka?? hek eleh.. baru kul 10 pagi kot.. awal benor dah fikir menu berbuka.. ok, nk gi kejut anak2 bangun.. kul 10pg dah sedap tido lagi yerk.. bye korang.. :)

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)