penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Wednesday, May 28, 2014

Selamat Mengerjakan Umrah My Sis.

Assalam.. 
Isnin lepas my sis berangkat mengerjakan Umrah dengan flight Turkish Airline. So, kami pun ambil kesempatan gi menghantar gak ke KLIA. En Somi balik keje sampai umah kul 6ptg. Dalam kul 6.30ptg kami bertolak ke sana.. gi tapau makanan siap2 coz kang anak2 lapar lak. We all dinner dlm keta masa berhenti solat maghrib kt Masjid Putrajaya. Alhamdulillah.. Allah mudahkan perjalanan, kul 8.30mlm kami dah sampai ke KLIA. Flight my sis kul 11.15mlm.. sempatla jumpa kan. Ni kira second time aku jejak KLIA.. first time lama dulu. masa tu hantar arwah nenek angkat gi umrah juga rasanya.. dah ingat2 lupa. Bagi asben, ni merupakan kali pertama.. jadi menggagau gak le kami follow direction ke tempat parking. Skali parking jauh plk..menapak le kau sambi mengendong si kecik.. sib baik ada carrier, kurang sket la penatnya. 

Anak2 solehah berjubah tu menapak bersama abahnya.. my lil Ammar ngan ibu.. boh dlm carrier.

Group my sis tk ramai. Ada 15 org jer.. patutnya ramai gak around 40 org, tapi disebabkan masalah visa tak lulus, so, gi mana yg ado jerlah. Bagus gak bila tk ramai senang sket manage. Mutawif yang mengiringi pun sorang jer. My sis gi ngan Rakyat Tour milik Bank Rakyat. Diaorang akan ke Istanbul dulu, stay sana 4 hari baru gerak ke Madinah dan Mekah untuk Umrah. Memang ramai yg nk gi buat umrah malam tu..katakan musim mengerjakan umrah.. bila la kami berpeluang nk jejak kaki ke tanah suci yer.. kumpul duit yer sayang.. doa moga Allah mudahkan kita ke sana. ameeen...

Bila suasana ramai dan hiruk pikuk ni, benda yg paling payah adalah nak kawal anak dara berdua tu. Sib baik ada anak2 sedara yg dah besar panjang boleh tengok2kan.. 

Anak2 my sis sume dah besar2.. ni yg sulung baru jer grade degree kat UiTM dua minggu lepas. Dah dapat keje dah.. 2 Jun ni start. Alhamdulillah.. murah rezeki dia. Yang No. 2 ngah study final year kt UniKL.. amik nursing. Yang no. 3 akan masuk ke uitm 1 Jun ni. Qaleesya suka la Abang Faris dukung dia.. mengada ini budak, tak malu asyik minta org dukung jer.

si adik lambat sket mesra ngan org. Berkepit ngan abah jelah coz ibu dah dukung Ammar.

mereka sedang mendengar taklimat dari mutawif bertugas.

 bersama satu2nya kakak yg ada.. moga selamat pergi dan kembali ya.. jangan lupa doa2 yang aku pesan tu. Paling penting doakan kami juga berkesempatan ke tanah suci ni.. amin.

Lepas my sis masuk, kami gerak ke anjung tinjau. Saja bawa anak2 tgk "aeropane" bak kata Qaleesya dan Qaireen. Tapi Qaleesya not in good mood coz dia nk naik aeroplane ngan Mak Chaq dia.. jenuh pujuk pun tk jalan gak.. so dia sentap sampai balik. Relax la nak oii.. minggu depan kita naik aeroplane k.. sabaq sat. Berjalan di tepi banner ni.. sayu rasa hati.. hingga kini tak tau dimana.. doa kami sentiasa bersamamu MH370 :(

Sebelum balik, dak kecik ni nak amik gambar gak.. layankan saja.. around kul 10 lebih gak baru kitaorang gerak kuar dari KLIA. Sampai umah hampir kul 12.. letih ooo... Next Friday kesana lagi.. bezanya. ke KLIA2.. we are going to fly... lalalalala...

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)