penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Sunday, June 22, 2014

Now I know...

Salam Ahad sume... Being WAHM like keje non stop. Now I know yang keje full time housewife ni ibarat never ending work.. dari buka mata hingga nk pejam mata.. keje still tak habis2. wargh.. a bit stress... takpe2.. nnt kita telan B Complex yer..

And now I know why Allah give me double storey with 3 rooms jer.. coz Dia tahu kemampuan aku nak mengemas rumah ni.. yang 3 bilik + 3 bilik air ni pun dah semput nak uruskan, kalau lagi besar agaknya boleh fengsannn kot! Kalau dulu masa keje, time rehat tu boleh la take nap barang 20 minit.. bila dah jadi WAHM ni, nan hado take nap ni. memang celik jelah mata ni. Tulah bila dok rumah, xde keje pun boleh jadi ada keje.. guane tu? Orang kata, anak2 tido petang tu amik masa rehat la.. tapi time tulah aku settle kan mana keje yang lum settle. Kenkadang keje dah settle.. tangan lak gatal nak membaking coz ingat kang anak bangun tido lapar.. baik prepare something.. bila malam, jangan haraplah kul 12 tu dah lelap mata kan. bila anak dah tido, time tu baru nk pegang laptop update blog bisnes dan online biz.. kul 2pg baru leh lelap.. dah tu si kecik lak jaga nak susu.. kul 4 lebih dah nak bangun.. so, baper jam ko tido LIZA???? 

Bab kemas umah toksah citer la.. boleh kata tiap hour dok kutip mainan anak2.. kemas bilik ni diaorang sepah bilik tu. Suruh diaorang kemas tak bertahan lama pun kang punggah main balik.. tapi bila kenang hubby kata, biarlah diaorang nk main, nak sepah..sok diaorang dah besar.. dah tak dok ngan kita, kemas la puas2.. betul gak kan.. tapi kang org datang umah kata apa lak.. dok umah tapi umah sepah... huhuhu.. if x nak stress jgn fikir apa kata org.. hahahhaha... 

Sorry membebel di pagi hari minggu.. curi masa luah perasaan hahhaha.. by the way, the best job in the world pada aku lah.. (kalau korang rasa tak, jangan sentap plk)  still being a full time housewife/mother.. tiap masa dengan anak, tgk perkembangan anak is precious gift from Allah.. so, takat membebel sket2 ni biasalah.. namapun mak.. tapi hati tetap ikhlas menjalankan tanggungjawab pada suami dan anak2.. 

But I still wish to have this house...

hahahha... verangan sangat kan.. 

Happy sunday uoollls...

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)