penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Thursday, August 14, 2014

Qaireen yang semakin Dewasa

Assalamualaikum.. kih kih kih.. tajuk tak boleh blah.. Qaireen ni makin hari makin macam2 kerenah.. dah makin matang.. boleh diharap. Assistant ibu kt rumah, dia la yang banyak tolong amikkan diapers Ammar, buang diapers.. dan banyak lagi la.. but bab tolong jaga Ammar dia tak boleh diharap sangat coz dia ni kasar sket.. dia sayang adik tapi kenkadang dia duduk ats si Ammar, tarik tangan la.. dan macam2 lagi aksi extreme yang boleh buat jantung ibu berdetak kencang dan suara ibu tetiba high picth!

Kalau bab posing serah kt dia.. ikut sape ntah.. 

 tengok la dia pose.. ni tak ajar tau.. sendiri nyer posing kikiki


 Kuat berangan.. feeling2 ala princess.. btw.. she is princess what.. namapun Puteri Qaireen Hafiyya.. hahahha.. kalau tgk citer Frozen, Barbie, or citer hindustan mula la amik kain ikat belakang.. menari.. lari sana sini.. berlakon.. hhahahaha.. kelakar tgk dioarang nyer imagination.. upss aku rasa aku dulu pun camt gak kot. Hahhaha kantoi!


Suka main playdoh.. suka tgk ABC kt youtube.. tapi lepas tu dia pandai buka upin ipin, hagemaru.. cara2 bentuk playdoh.. adoii memang kena pantau manjang. Hari2 minta belikan tab hahaha.. demand sungguh.. tapi jangan haraplah. Abah tak kan benarkan anak2 dia ada tab.. biarla org kata kedekut but kitaorang tk nak sogokkan anak2 dengan gadget sangat. Cukup la yang penting2 jer.. Main kat luar lagi bagus dari mengadap tab tu.. melompat, berlari,naik beskal, main masak2 lagi meransang motor2 saraf tu dari mengadap tab.. byk keburukan dari kebaikan.. (ibu2 lain jgn marah plk yer.. saya x kata korang salah kalau korang beri anak tab.. jangan ada yg sentap)

Hari2 minta nak gi skolah.. tiap hari dia belajar dari kakak dia.. dari english hinggalah ke subject lain. Memang kepoh kalau time kakak buat keje skolah. Alhamdulillah.. dah kenal nombor dan huruf.. senang sket nk masuk skolah tahun depan.. saraf2 dia dah berhubung hahahha... 

Ok, tu jer nk update.. kbai.. :)

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)