penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Monday, September 22, 2014

Ada Mix Cina ke?

Assalamualaikum... 

Skang ni bila bawa Ammar ke mana-mana mesti ada yang tanya "eh ada mix cina ke? muka dia macam cina la". Sampai kan tiap kali gi Klinik Lee kat area rumah tu, jumpa doktor jer mesti soklan pertama yang akan kuar dari mulut doktor tu "muka macam cina la.. ada mix cina ke?" Haiyaaa.. setiap kali without failed tau.. hahahhaha... memang kami dah prepare jawapan yang sama gak.. sampai dah naik jemu kasi jawapan yang sama. Kang jawab yer.. menipu pulak.. hubby aku la rajin jawab.. "eh tak la doktor.. ibu dia ni ada campur siam sket.. sebab tu muka macam tu kot." Dan doktor akan ubah statement dia "ya lah.. memang ada nampak cam Siamese sket". Pulok dah...

  kalau tengok muka ni, yalah awak ni memang chinese look la Ammar..

muka cebik2 ni..

Tapi ibu rasa, sebab mata awak sepet la awak nampak seperti anak cina. Jika muka chinese look ni berterusan hingga besar, bersedialah menjawab soklan ni lagi dan lagi hehehe..macam ibu. Soklan femes yang ibu kena jawab dari kecik hingga skang adalah.. "eh nama ada KU .. keturunan raja ke?", "eh..orang Langkawi, keturunan Mahsuri ke?" So prepare jelah ye Ammar.. kenkadang soklan ni membuatkan kita berbeza :)

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)