penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Tuesday, September 16, 2014

JJCM - Abah Beriani House

Assalamualaikum..

Aku memang suka balik Johor coz seronok makan makanan Johor.. sib baik kawin orang Johor kan.. hik hik hik.. so, hujung bulan lepas balik Johor hantar ibu dan ayah mertua gi haji. Ambil kesempatan cari restoran nasi beriani yang sedap.. dah ler malam sebelum ibu ayah gi tu, dah makan kat KT Place di Adda Height.. pekena steamboat grill kat situ.. pergh layan.. memang recomend la tempat ni. Even restorannya biasa2 jer.. tapi makanan masyuk la.. 

But now nak review pasal nasi beriani wokay. Google punya google jumpa satu tempat makan ni, ramai blogger rekomen tempat ni. So malam tu kami anak beranak terjah Abah Beriani House kat Bandar Baru Uda. 


Interior dalam restoran.. lukisan ni menarik pandangan.

Hubby order nasi beriani gam kambing, aku beriani gam daging..anak2 pulak beriani ayam.. nasi dia memang marvelous.. sangat2 sedap! Terasa rempah2 dia semua.. thumbs up la! serve dengan acar timun nenas dan kuah dalca. Paling best, kat sini ada cheesetart.. tu.. korang nampak tak tu.. gemuk2 cheese tart dia.. cheese melimpah ruah.. sedap uolls... dua bekas i sapu.. satu bekas bulat tu RM6.50/12 pcs.. memang murah la.. nak beli yang 40 pcs.. tapi kena tempah la pulak.. 40pcs/RM24. Murahkan? Rasanya memang sedap. Sure balik Johor mesti tempah lagi cheese tart ni. Tak pun mesti gi borong... sampai balik sini pun teringat2 lagi kelazatan cheese tart Abah Beriani House ni. Harga pun not bad la.. Beriani gam daging ni RM10 rasanya.. ingat2 lupa dah.. tulah peram lama sangat baru nak buat review..but don't worry, it's affordable.

see! licin we olls makan.. nyum nyum...

Dak comel ni jadi pemerhati jer.. kikikiki.. awak lum boleh makan ye sayang.. 

So, kalau gi Johor.. must try nasi beriani dan cheese tart kat Abah Beriani House ni..memang marvelous!

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)