penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Wednesday, September 17, 2014

Kek Sunquick! Semudah ABC..

Assalamualaikum..

Anak2 ku ini memang suka makan kek.. cam ibu dia gak.. sib baik la korang dapat ibu yang rajin buat kek.. ececeh.. puji diri sendiri nampaknyer.. hahhaha..

By the way, nak share ngan korang cara buat kek yang super simple ni.. memang senang yang amat.. sekejapan dah siap kot..

 Kek nya tergelap sket coz cek sibuk buat keja kt atas terlupa bakaq kek.. huhu.. but the taste, yummeh! Haa nak tau kenalah try kan..

Kek Sunquick

Bahan Blend:
3 biji telur
1 cawan gula
1 cawan minyak
1/2 cawan pati Sunquick

Bahan ayak:
2 cawan tepung gandum
1 sudu besar baking powder

Cara:
Campur bahan blend dengan bahan ayak, guna kaedah kaup balik jer. Griskan loyang dan letak baking paper, bakar pada suhu 160c selama satu jam. Ikut oven masing2 lah yer..

Senang kan? kalau senang cer try.. Sedap.. :)

4 comments:

  1. Emm..sedapnye kek..
    Kena try ni..Follow & singgah..
    Salam perkenalan dr
    tellingstory11.bligspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan Sya.. Tima kasih sudi singgah di sini dan follow blog saya..nnt saya singgah dan follow blog awak ye :)

      Delete
  2. Sedapnnya.. terliur tgk. Dh la mlm nie lapar kek. Sedih2.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azraa, ni kek paling simple nak buat.. sabaq2, esok boleh buat. Jangan sedih2 k.. :)

      Delete

Feel free to drop your comment k.. tq =)