penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Tuesday, September 23, 2014

Masakan Ringkas tapi Sedap.

Assalamualaikum..

Selsema masih bersisa.. kejap ok, kejap sakit dari hidup kepala muka semua.. Baby Ammar pulak demam on off, nak pandai sesuatu la tu.. usia dah nak masuk 9 bulan ni baru first time dia kena demam.  Kul 11.30 pagi tadi hubby call tanya nak beli lauk ke for lunch. Aku ckp tak payah la..masak ringkas2 jer.. janji air tangan isteri. Sok, kalau dah tak boleh angkat kaki tangan takpe lah nak beli pun. So, menu ringkas untuk lunch hari ni hanyalah Beef Lasagna. 


Alhamdulillah, anak makan bertambah-tambah especially Qaleesya. Memang favourite dia ni. 

Lepas lunch terus ambil ni
*
*
*
Nutriferon.. untuk boost sistem imun dalam badan ni bagi bergerak aktif melawan jangkitan. Ni pun dah sachet terakhir.. hubby kata hujung minggu kita gi Shaklee beli lagi. Setakat ni aku cuba elakkan ambil ubat selsema. Cuba beralih ke yang natural. Tapi yang semulajadi ni akan ambil masa sket nak sembuh coz ia bukanlah dadah.. Walau selsema, keje tetap jalan.. jangan diikutkan sangat sakit ni, kang makin malas jadinya.. Aku pastikan minum banyak air.. InsyaAllah, nanti sembuhlah tu.. 

Alhamdulillah.. sesekali Allah bagi sakit untuk kita lebih menghargai nikmatnya sihat. 

^___^

*nak tau khasiat Nutriferon dengan lebih lanjut boleh lawat HUMAIRA BEAUTY atau boleh contact 013-2986822.

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)