penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Wednesday, November 26, 2014

6 tahun sudaaa.. Terima Kasih Allah..


Alhamdulilah.. syukur..syukur Ya Allah.. 21 November 2008 - 21 November 2014, genaplah 6 tahun kami melayari bahtera rumahtangga. He is my soulmate, my best fren, my roommate, father to my kids.. terima kasih Allah Kau ciptakan dia untukku..

 Sebelum tarikh wedding anniversary ni memang aku dah plan dalam kepala otak yang aku nak buat kek special, nak masak dinner special gitu.. tapi kita merancang, Allah tentukan. On the day itself aku terus lupa.. serius lupa langsung! Pepagi aku dah kuar ngan en hubby.. hantar dia gi keje, aku gi Shaklee ngan Ammar dan Qaireen. Sekali Shaklee tutup plak coz staff sume gi training kat Sarawak. So balik tu aku singgah Tesco beli barang untuk buat Macaroni Gratin yang my bff tempah. Aku dah gi Tesco kot.. kalau tak, dah boleh beli barang nak wat surprise dinner kan.. so, balik dari Tesco, amik Qaleesya kat skolah. Sampai rumah aku cuci keta yang dah macam hape tu..Penat weii cuci keta.. masuk, masak makanan kat anak2 plk.. Petang tu, ngan selamba gi amik en. hubby balik keje. On the way balik, tersebut pasal tarikh ari tu kot.. terus aku menjerit "No! today is our 6th anniversary!" Terkejut laki aku ngah drive hahahah.. apa punya bini la tak ingat.. laki aku tu dah memang tak ingat coz dia bukan jenis romantik cam aku.. huhuhu.. Terus wish le le tu. kul 6 kot baru ko ingat Liza! Cet!

Balik umah, terus menggugel tempat makan mana nak celebrate 6th anniversary kan.. gigih bebenor. Last2 gi Captain Steamboat and Grill kat Meru.. no candle light dinner.. reason gi situ..
1) kami peminat steamboat and grill
2) hubby suka makan kambing grill
3) aku suka makan daging, udang, sotong grill
4) situ je tempat kami leh makan ngan aman coz kat situ ada playground so anak2 memang happy main kt situ sampai lupa makan.. mak bapak boleh makan, makan, makan, sambil sesekali panggil anak makan dan bagi minum.. hahahah..
5) Situ boleh makan sampai lebam dengan harga yang sangat reasonable. Kalau korang nak try google Captain Steamboat and Grill Meru yer.. TERBAIK!





Nyum..nyum.. sedap oooo... 

By the way, to my hubby. Thanks for everything.. moga hubungan kita kekal hingga ke jannah.  Moga perkahwinan ini sentiasa berada dibawah rahmat Allah.. amin.. amin.. amin. 



Happy 6th Anniversary dear hubby...

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)