penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Sunday, November 23, 2014

Marble Kek dari Che Mat Gebu

Assalamualaikum..

Akhir-akhir ni memang dah jarang buat kek yang extravaganza.. dedulu rajin ler buat Red Velvet, Russian Black and White Kek..bla bla bla.. skang ni aku cari resepi kek pantas-pantas jer buat kudapan anak-anak.  Kek yang extravaganza ni take time nak sediakan.. dah buat kek satu hal, nak buat topping, cream, choc ganache lagi.. penat sebab baru 50 percent siap, Ammar akan start mengaruk. anak bujang ai memang manja..nak berkepit ngan ibu dia jer.. selagi aku tak dukung selagi tu lah dia akan melalak.. peluk kaki tak pun buat acara merangkak-merangkak then sembam muka kedepan.. guling-guling.. haaa hindustan sangat uolls..

Khamis lepas buat le kek marble resepi dari SINI . Kebetulan pulak butter habis, so aku letak jer marjerin.. eh menjadi uolls.. sedap gak. Yang pastinya habis tak sampai sehari hahahha.. So, korang boleh la try, klik kat link tu ye untuk resepinya coz aku malas nak taip. Blog Che Mat Gebu ni memang fofular dengan pelbagai resepi masakan, kek dan kuih muih.. memang tak rugi follow. Boleh jadi inspirasi bila ko tak tau nak masak apa untuk family.. 


Serius sedap uolls.. len kali bolehla iolls buat lagi (^___^)


No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)