penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Wednesday, November 19, 2014

Ubah Susun Atur Bilik Anak-anak

Assalamualaikum.. 

Aku ni kalau dok umah memang tak reti dok diam. Kalau aku rasa nak buat, aku akan buat tak kiralah malam ke siang. Cam ari tu, dah bosan tengok susun atur bilik anak-anak. Kul 9 malam aku ubah. Alih katil, alih almari, tukar susunan sana sini.. vakum, sapu.. mood rajin tetiba datang. hahah.. 

Kalau sebelum ni bilik anak-anak Macam Ni 
tapi skang dah berubah wajah kepada
*
*
*
*



Bilik ni sempit jer.. takdelah besar mana pun. Boleh letak katil single jer.. bebudak dua orang tu memang nak tido berdua kt katil single ni. ada katil queen kt bilik lagi satu yg ibu khaskan untuk diaorang, tak nak pulak tido.. so, aku nyer keje sat ubah kedudukan ikut sini, sat ubah ikut sana.. tambah sikit deco-deco kat dinding kasi ceria. Bebudak ni happylah.. tak habis-habis peluk ibu ucap tima kasih. At least diaorang excited sket nak tido bilik sendiri. So skang ni memang asyik main kat bilik jelah.. Nanti ibu cari karpet cun letak kat lantai bilik yer..

Almari gedabak yang dah xde pintu tu aku pindah ke bilik sebelah. Tempat sangkut bajunya dah tak kuat. Fikir nak buang jer, tapi kat sini manalah aku nak humbankan almari seketul  camtu. Nak tak nak, kena pecahkan satu-satu baru gi buang kat tong sampah besar nun. Buat sementara letak jelah kat bilik tamu.. nanti aku hias sket-sket at least tetamu yang datang tido sini leh gak sangkut baju dan letak belonging diorang kt almari tu.

Ok, tu jer nak citer.. tips nya.. kalau tak dapat dapat tukar perabot, tukar jer kedudukan perabot dan hias apa yang patut.. anak tak boring malah lagi suka.. heheheh...

*Bersyukur dengan apa yang ada.. at least ada rumah tempat berteduh walaupun kecil.. syukur Ya Allah.

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)