penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Monday, December 15, 2014

Bawa Mak Ayah Jalan-jalan..

Assalamulaikum.. 

29 Nov aritu mak ayah aku datang dari kampung.. alahai Pn. Liza happy sesangatkan, rindu ngan mak ayah.. last balik Langkawi adalah sebelum puasa dulu.. lama tu. Thanks abang G bawa mak ayah datang. So, ari ahad tu plan ngan abang dan kakak, bawa mak gi berkelah a.k.a jalan-jalan kat PD.. semua ada kecuali abang aku yang no. 2. 

Kami bertolak dari rumah around kul 10 lebih dah.. yelah masak-masak bekal kat umah dulu. Kakak aku dari rumah dia ke UiTM Seremban dulu hantar anak buah aku register second semester. Dia dah masak nasi, sambal bilis, sayur, ayam goreng, buah-buah.. so, aku pun masak nasi gak (takut tak cukup kan..), udang goreng tiram, ikan bakar sumbat sambal.. so, we all jumpa kat UiTM Seremban dan bertolak ke PD dari situ. 



Tudia.. semua kelaparan.. tak peduli kiri kanan dah. Port kakak aku pilih ni tak best sangat.. tapi ramai yang berkelah kat sini. Air laut dia kotor sket.. tempat bot nelayan naik kot kat sini coz ada dua tiga bot bersidai kat tepi pantai. So, anak-anak tak dapat la mandi laut. Takpe nanti kita datang lenkali cari port best sket.. Lepas makan, rehat-rehat jap. Kami ke Muzium Tentera..saja jer bawa bebudak.. sebelah muzium tu ada masjid, so boleh solat skali kat situ.



Lepas melawat Muzium.. kami berkonvoi kerumah kawan kakak aku pulak di Kampung Paya Lama.. berada disitu hinggalah lepas maghrib.. terima kasih tuan rumah jamu kami dengan Mee goreng, Karipap, Tapai Pulut, Ondeh2.. dan macam2 lagi.. kenyang kami.. makan pulak dalam taman.. pergh... layan... 

Paling tak best, masa balik jem kat highway punyalah lama.. dari seremban hingga lah ke susur masuk klang/Shah Alam.. huhu.. masak dok dalam jem lama sangat.. terus lapar balik.. sampai klang dah dekat kul 12.. terus terjah restoran, order nasi, tomyam, ikan siakap tiga rasa, daging paprik.. amik ko... semua lapar.. hahaha.. supper giteww... 

Puas berjalan, puas hadap jem.. penat!!!


No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)