penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Wednesday, December 31, 2014

Seri Muka yang Lazat

Assalamualaikum.. 

Dah beberapa lama teringin nak makan kuih Seri Muka.. bukan tak boleh beli jer, tapi nak makan yang buat sendiri. Tengok gambar kat FB Leeana Pettite Kitchen 
terliur la pulak.. terus pm tuan punya FB minta resepi. Thanks Kak Ana sudi kongsi resepi dan hasilnya amatlah memuaskan. Even aku first time buat, rupa agak kurang kemas cam Kak Ana buat.. namun rasanya.. rasanya memang marvellous! Hingga menjilat jari gitu.. puas ati makan.. sedap..  


Patutnya kena tunggu betul2 sejuk baru potong. Barulah rupa potongannya cantik jer.. tapi aku ni tak sabar.. lum sempat sejuk betul dah potong.. hihihi.. jadilah gini. Kastard tu belum betul2 set. 

Ish terliur pulak tengok gambar ni.. cam nak buat lagi jer.. kita tengok bila free yer..

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)