penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Monday, December 15, 2014

Singgah Sebentar di Cameron Highlands

Assalamualaikum..

Setelah beberapa hari mak ayah disini, 4 Disember lepas hantar diaorang balik kampung. Aku sefamily pun amik peluang balik bercuti sat ke Langkawi. On the way balik tu, aku dan abang decide bawa mak jenjalan ke Cameron Highlands sat. Lagipun adik aku tu teringin sangat nak gi sana dan makan strawberry.. 

Kami bertolak dari Klang dalam kul 2 petang coz pagi tu kami laki bini ada hal.. Jumpa abang aku kat Tapah coz abang aku sefamily gi holiday kat Hot Spring Sungkai.. Kami sampai Cameron dalam kul 5 petang. Uiii hujan dan sejuk uolls... Singgah berehat jap kat rumah abang ipar kepada abang aku yang keje kat Mardi Cameron Highland. Sambil tu, kami jenjalan jap dalam Mardi tu. 





Malamnyer singgah pasar malam kat Brinchang.. apa lagi, borong Strawberry la.. makan puas-puas.. hehehe..

 orang makan strawberry ngan coklat.. aku makan ngan susu.. sedap gak tau.. licin 5 bekas strawberry tu.. 

nyum.. nyum.. lazat uolls...

Turun dari Cameron malam tu juga.. balik tido umah abang aku kat Penang.. sampai pun dah kul 12 malam. Esok pepagi gerak balik ke Langkawi. Tu citer next entry k.. :)

2 comments:

  1. Memang banyak syok dtg sini. Tahun ni dah 2 kali diana dtg Cameron. Org kata Cameron ni destinasi wajib yg akan kami kunjungi...sekurang-kurangnya setahun sekali...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Mardiana.. terima kasih sudi singgah ke blog saya ni. Memang seronok ke Cameron nih.. rasa segar jer dok situ, tapi skang rasa cam takut plk nak gi sejak kes tanah runtuh jer ni.. sayang.. ciptaan Allah dirosakkan oleh tangan manusia tamak.

      Delete

Feel free to drop your comment k.. tq =)