penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Sunday, January 11, 2015

Bermulalah minggu persekolahan..

Assalamualaikum..

Hmm... minggu depan bermulalah minggu persekolahan. Tahun ni Qaleesya dah 6 tahun dan Qaireen pulak 4 tahun. Aku just masukkan Qaireen ke sekolah yang sama dengan Qaleesya. Senang, Ammar pun taska jarak beberapa rumah dari tadika kakak2 nya jer.. nak amik sekali harung.. Plan memula nak tukarkan sekolah, Qaireen teruja sangat nak gi Genius Aulad.. tapi Genius Aulad jauh sket dari rumah. Decided hantar skolah kakak jer. Tahun ni pun dah masuk 3 tahun Qaleesya disekolah tu, at least dia boleh la tengok2kan adiknya. 

Actually dah start hantar Qaireen ke situ sejak hari pertama aku start keje. Excited dia bangun pagi2 nak gi sekolah. Alhamdulillah.. hari pertama gi sekolah, ok jer ikut kakak masuk tak nangis. Tapi hari kedua, ketiga dan sampai la Jumaat lepas.. huhuhu.. sampai pintu pagar sekolah jer nangis.. nak ikut ibu gi keje. Sabor jelah.. pastu ibu pun nangis sama.. anak ngan mak sama cengeng! Pepagi nak gi skolah nangis.. tapi bila amik petangnya.. amboi kemain happy citer apa dia buat kat skolah aritu.. seminggu ni kira minggu orientasi lah even skolah start lambat. So, kena sabar sket la awal2 ni. Qaleesya dulu pun masa mula2, berbulan gak menangis hari2 nak kesekolah. 


Rambut 2015. Nak masuk skolah, ibu decided potong rambut diaorang.. sib baik dua2 pun tak kisah.. senang sket nak urus.


 Beg skolah baru.. yang Qaireen as usual lah, sentiasa nak Frozen theme jer..Qaleesya pulak pilih Barbie.. layankan jer.. Beli beg baru untuk Qaireen, mesti beli untuk Qaleesya gak.. beg dia pun dah daif sangat.. guna dua tahun dah. 

sikecik ni pun sibuk ngan beg dia gak ahhahaha...

Barang2 hari pertama ke sekolah.. dah mcm nak pindah gayanya..

Sibuk nk try baju sukan sekolah.. 

Hmm.. rasa sekejap jer anak2 dah besar.. moga anak-anak ibu terang hati dan dapat terima apa yang diajar dengan mudah..amin... 

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)