penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Saturday, January 31, 2015

Nikmat apa Lagi Yang Kau Dustakan???



Assalamualaikum…
Dah sebulan aku  keje kat company baru ni.. Alhamdulillah.. everything went smoothly. Last week ada review ngan GM, in fact for this first month memang everyday pun ada short meeting with him.  Syukur sekali lagi, he gave good comment on my performance. In fact, he is happy coz aku cepat adapt dengan work culture dan can suit very well dengan other top management and colleague.  Semua terjadi dengan izin Allah. Tiap hari pun aku berdoa moga Allah mudahkan segala urusan aku, moga aku dapat menyenangkan orang lain, moga rezeki yang aku dapat ni berkat. So far, aku rasa tenang keje disini even tanggungjawab lebih berat dari position yang dulu, scope lebih besar namun ada satu kepuasan menyelinap dalam diri yang aku rasa ini rupanya yang Allah ganti atas segala kepayahan aku selama ni. Segala experience perit jerih di company2 sebelum ni, semuanya sangat berguna disini.  Betullah quotes yang aku baca, kita mohon mentari.. tapi Allah beri hujan, ribut, petir.. kita sedih.. tapi lepas segala hujan, ribut, petir berakhir.. rupanya Allah nak bagi pelangi.. betapa indah pelangi tu..  mungkin itu yang aku rasa sekarang.

Disini aku nak solat senang.. surau just naik satu tingkat jer.. selesa.. tak bersesak dengan staff lain. Kat sini ada kantin, sekali makan paling mahal pun RM3 sekali dengan air.  Pernah aku makan nasi, lauk ikan kembung asam pedas, sayur kacang goreng, ayam seketul kecik dan air suam RM2  jer.. pernah juga amik ikan kembung masak pedas, lemon fish fillet seketul, sayur dan air..RM3.. parking pulak memang dah disediakan untuk staff, tak perlu lagi nak bayar parking macam dulu. Kalau masa keje Johnson Controls dulu, makan sehari dah RM10, parking sehari RM7.. cer kira sebulan berapa banyak aku habis untuk makan dan parking jer? Paling aku happy waktu keje… flexible.. masuk awal balik awal.. masuk lewat nak balik awal pun boleh haahha.. camne tu? Kitaorang diberi hak untuk menentukan time masuk keje sendiri as long as seminggu mesti cukup 40 jam keje. So, pepandai ko lah atur. Kalau rasa ari ni rindu sangat ngan anak, ohh nak balik awal lah.. ko balik la 4.30 ptg.. sok ko ganti balik baper minit/jam yang ko tk cukup tu.. senangkan.. nikmat apa lagi yang aku dustakan?? ini semua doa-doaku.. Allah dah makbulkan.. aku doa sangat biar dapat keje, bos dan colleague ok, masa keje tak terlalu straight, senang parking dan makan.. Alhamdulillah.. Allah beri lebih dari yang aku minta.. Ya Allah.. besarnya nikmatMu.. menangis bila aku fikir.. aku insan hina, diberi nikmat sebegini.. terima kasih Allah..

Moga perjalananku disini terus diberkati dan berada dibawah redha Ilahi.. InsyaAllah..

Heheh.. orange and black is our corporate color.. skang ni, kalau lalu mana2 nampak jer logo company aku yang bercambah disana sini..(maklumlah.. banyak kedai tayar Continental kan.. hahah), Qaireen mesti cakap ehhh kuda yang tempat ibu keje la... lol!!

 InsyaAllah.. will do the best in my work.. kerja itu ibadah! Ni ari Rabu lepas, ada photoshoot company.. semua berpakaian seragam Conti Tech Centre.. hmm penat gak jadi model ya.. lenguh mulut senyum.. tiap sorang entah berapa belas kali shoot.. heheh.. new experience bergambar dengan jurugambar pro. 9 Feb ni ada lagi satu session.. ngeeee.. (^__^)


No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)