penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Sunday, February 1, 2015

Jalan-Jalan di Tasik BBR

Assalamualaikum..

Pagi tadi saja berjalan-jalan amik udara segar di tasik kt area rumah. 10 minit berkereta jer dari rumah.. nak jalan kaki pun boleh, tapi hagak2 la ngan anak2 ni ko nak berjalan kaki dari rumah ke tasik tu. Kat sini ada dua tasik besar yang dipisahkan oleh jalan raya. Rumah baru siap menghadap tasik ni pun boleh tahan cun.. dan harganya pun sangat cun lah!! skang ni rege dia dah cecah million2.. ko mampu??

Kitaorang sesaja bawa anak2 jalan pusing tasik sambil menjamu mata tengok umah2 cantik menghadap tasik sambil berangan bila la nak punya rumah cenggini hahaha..Kat sini ada small playground gak, boleh la bebudak ni main jap. Cuma yang aku kesalkan, contractor2 yang renovate rumah2 baru kat sini takde kesedaran sivik. Pembungkus makanan, botol air semua diaorang campak ke dalam tasik..hangin satu badan tengokk. Padahal ada jer tong sampah.. otak letak kat lutut agaknya. Sampai kan tong cat pun ko buang ke tepi tasik, akai takdak ka??? haa tetiba aku dah emo ni. 

Apapun, jom la layan serba sket gambar yang amik kt tasik tadi. Sempat gak buat senaman ringan kat sini tadi.. 








No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)