penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Sunday, March 22, 2015

Happy Birthday Mr. Hubby!

Assalamualaikum.. 

Semalam, 20 Mac adalah hari lahir Mr. Hubby yang ke 32.. Alhamdulillah.. 32 tahun bernafas dibumiMu Ya Allah.. moga Kau beri suamiku kesihatan yang baik, rezeki yang tidak pernah putus, berkat lagi halal, Kau panjangkanlah umurnya, berilah kejayaan dalam setiap langkahnya.. berilah kebajikan dan pahala dalam tiap titik peluhnya mencari rezeki untuk kami..lindungilah dia dari segala bahaya, bala bencana, niat jahat dan hasad dengki manusia.. Selamat hari lahir Sayang.. terima kasih atas segalanya.. Terima kasih juga ibu kerana melahirkan suamiku ini.. jasa ibu tidak terbalas.. 

So, aku ada wat sket surprise la. sket jer pun. Dek kekangan waktu, aku memang tak sempat prepare banyak pun. So, hari Isnin dengan hati dup dap try minta cuti kt bos. Maklumlah probation period, cuti ada.. tapi nak cuti tu aku ala2 malu2 kucing sket.. aku amik half day jer pun.. sib baik bos kasi. Pagi Jumaat gi keje cam biasalah.. memang laki aku ni mati2 ingat bini dia keje sampai petang lah. Lepas lunch kt opis aku pun gerak ke Subang Murni.. aku tempah kek kt situ.. kalau nak dia deliver, RM20 charge nyer.. Harga kek yang aku tempah RM55 for Red Velvet mini ni.. so, rasa tk berbaloi, RM75 untuk si mini nikan..baik amik sendiri. memang mini lah hahahhah... cer tengok kt bawah:

Nampak cam besar kan.. tapi tapak tangan aku lagi besar dari kek ni hahahha.. mini sesangat.. terkejut den masa tengok saiz kek.. kotak boleh tahan besar.. haduiii... hahahha...

kan?? aku rasa ni sebabnya aku tak boleh jual kek kot..aku jenis tak sampai ati nak jual kek besar ni RM55.. moral of story.. lenkali buat sendiri jelah.. tapi kalau korang nak order kek ni, boleh visit insta diaorang Craveitlah! FB pun sama.. walaupun mini.. tapi kek ni jujur aku ckp sedap. Sila visit page diaorang yer.. mcm2 kek ado. So, kuranglah terkilan bab saiz coz rasa sedap.

Berbalik pada citer surprise yang tak surprise sangat tu, aku sampai umah dah kul 3 lebih dah..lepas solat kelam kabut siapkan bahan nak masak spagetti jer.. tu je yg sempat. tengah rebus spagetti.. tetiba!!! GAS HABIS!!! argghh ni boleh mengundang stress.. call pulak org gas.. dok fikir gak ni, laki aku takde takpe ke orang gas ni datang hantar gas ni.. tawakal jelah.. tu pun bila budak antar gas tu sampai, aku ckp je gi letak kt tepi peti kabinet dah.. nanti aku angkat sendiri gas tu masuk dlm kabinet.. cepat kasi duit dia pun blah. Tengok jam dah kul 4.30 dah.. aduii ckp ngan hubby kul 5 aku balik keje. Alhamdulillah.. tepat kul 5 siap.. kelam kabut mandi, solat..then hubby dah whatsapp tanya dah sampai mana. aku pun reply, jap lagi sampai.. Gigih aku pakai baju yang gi keje pagi tu agar suami aku tak syak apa2.. oohh pelakon fofular giteww... memang dia tak syak wei.. lepas amik dia, gi amik anak2 kt skolah dan taska.. balik la kerumah. Semua aku dah hidang ats meja dah.. 

Sampai kt depan pintu rumah, hubby ckp.. "ehh I tak tutup kipas ke pagi tadi? I rasa dah tutup semua.." Dalam ati aku, alamak.. kantoi plk terlupa tutup kipas.. buat muka kering jelah..hahahh.. dia buka pintu.. anak2 pun masuk..sekali budak2 ni nampak.."ehh ada kek la.. kek happy besday to you abah.."  Hubby pandang aku.. aku senyum2 jelah.. "u tak keje ari ni? bila masa u buat semua ni?" Dia cam teruja dan terkejut gak la.. oklah, surprise kurang menjadi sket coz anak2 dah kantoikan ibu.. cesss.. hahha.. tapi dia happy.. tu yang priceless.. ceh sama taip ni pun aku tersengih2 teringat muka dia time tu. hahhahha




Hehehe.. itulah cerita harijadi en hubby.. alhamdulillah.. we enjoy the food, cake and especially that moment.. ;)

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)