penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Saturday, March 7, 2015

JDT aku datang!

Assalamualaikum..

Even though Ammar baru kuar hospital 17/2, kami still teruskan plan balik Johor cuti raya cina tu. 18hb tu aku still gi keje walau boss suh cuti terus jer hingga CNY. Ada keje yang belum beres.. at least gi keje sehari tu dapat siapkan apa yang patut. Sunyi jer ofis coz ramai dah cuti. Tinggallah dua tiga ketul jer gigih menjalankan tugas.. cewahhh!!! 

19hb pagi kami gerak balik.. sebelum tu gi breakfast dulu.. sepanjang jalan ada masa jem teruk.. ada masa jalan lancar.. tapi tetap rasa lama gak balik johor kali ni. Selalu 4 jam dah sampai.. ni 5 jam setengah wei.. bebudak dah tak sabar nak sampai umah tokwan. 





 Sepanjang perjalanan.. budak2 tu memang kena sediakan makanan siap-siap.. barulah dok diam kat belakang. Ammar tu sampai lepas seremban gak baru dia ngaruk nak susu ibu. So, kenalah amik bawa ke depan.

 Omeinya dia tido cenggini.. 

 Ni pulak tido berangkai..





 My cheeky Ammar.. hero hati ibu.. 

Kami balikd dari Johor ari ahad tu.. sempat lagi menyinggah ke Klebang demi Coconut Milkshake.. umak aiii sekali bila dah sampai, beratur punyalah panjang... aku heran gak, kt blog yang aku baca tu tulis ada tempat makan.. ni apahal beratur jer semua.. sekali cari blog lain pulak..ooo rupanya yang beratur panjang tepi jalan tu untuk bungkus punya.. mau makan kalu. masuk lorong belakang gerai tu.. Kat restoran dia pun ramai..kami disambut oleh pintu gerbang besar.. Original Coconut Shake.. perghh..serius memang ramai orang. Nak pulak time kitaorang sampai tu time lunch.. panas terik..memang orang mencari la coconut shake untuk membasahkan tekak..nak duduk pun kena tunggu turn habaq mai kat hampa.

 Tudia!! coconut shake ori punya.. hubby order 5 gelas.. tiga gelas aku yang punya. Nampak tak betapa pelahapnya aku disitu. Mengidam nak minum dari ngandungkan Ammar kot.. ni baru dapat. Segelas cuma RM2.40.. murah kan.. kan..kan.. baik korang gi cepat.. sedapp ooooo!!!

 Penuh dengan manusia yang dahagakan Coconut Shake Ori Klebang ni.. kalau korang nak gi, landmark dia, sebelah stesen minyak Caltex.


Lepas menjamu selera dan menghilangkan dahaga.. kami pun gerak ler balik.. sampai BBR kul 6.30ptg.. alhamdulillah...

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)