penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Friday, March 27, 2015

Jom Beriadah!

Assalamualaikum..

Actually ni citer Ahad lepas. Malam sebelum tido dah janji ngan anak2, esok kena bangun awal nak gi tasik. So, pagi tu semua bangun awal lah.. tak sabar nak gi tasik. Tasik mana? heheh tasik kt area rumah jer pong...

Kami bukan jogging pun walau ramai yang jogging.. kami jalan2 amik angin jer.. kenkadang ni rasa tenang bila tengok tasik yang luas dengan angin sepoi2 bahasa.. 



 Memula sampai bebudak ni nak buat light exercise kat sini dulu.. 

 Jom jalan pusing tasik.. disebelah kanan ada rumah2 baru yang siap dan not 100% orang duduk lagi.. suka tengok rumah2 ni.. design cun..hargaaaa lagi lah cun.. ngadap tasik kot.. best!


 cubaan Qaleesya untuk membuang lemak dibahagian peha dan lengan dia yang kering tu.. hehehe

 Qaireen pulak cuba untuk mengurangkan ketembamannya..

okay.. jom jalan lagi. Ammar seronok sangat dapat jalan2..

 Nice view with nice shot.. time aku snap Qaleesya ngah lompat.. dalam gambar ni nampak cam dia tengah menggunakan kuasa yang ada untuk terbang.. kaki tak jejak tanah tu!!

 Gambar ni aku paling suka.. walaupun diambil menggunakan kamera phone cap ayam aku.. but I think this view..saaangaat cantik.. mereka yang paling kusayang.. love them sooo much!

 muka nampak cam penat jer.. tapi sebenarnya dia nak suruh ibu angkat dia pegang besi tu.. tapi ibu sibuk amik gambar.. lek la...

 Ammar first time main slide.. memula takut.. tapi lepas tu nak lagi dan lagi..



 sukanya Qaireen dapat main buai.. ibu dulu tokwan buat buai bawah rumah jer.. main la ko kt situ sampai lebam.. 

Hak bermain adalah hak anak2.. sebagai ibu bapa..layankan jelah.. bukan senang nak spend quality time mcm ni.. dah pusing tasik satu round awan pun gelap tanda nak hujan.. moh ler kita balik.. perut pun dah lapar lum makan pagi lagi... 

Moral of the story.. tak semua precious moment tu perlukan duit.. :)

Jom tengok Ammar lawat kawasan.. sampai berpeluh haa exercise. kih kih kih..

video

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)