penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Sunday, October 11, 2015

Ceritera Cinta - Hisyam & Saifaralina

Asalamualaikum..

Tanggal 18 September lepas merupakan tarikh ijabkabul kembar my hubby, Hisyam dan pasangannya Saifaralina.. alhamdulillah.. majlis berjalan lancar, dengan sekali lafaz sah Hisyam menjadi suami kepada Fara.. Tahniah uolls dari kami berdua. Both of us sangat happy, akhirnya Pak Syam dah jumpa si buah hati pengarang jantung. Kami doakan jodoh ini berkekalan hingga akhir hayat.. Aamin..

Jom kita selusuri majlis ni.. to Hisyam and Fara, Liza minta izin share gambar wedding korang kat blog ni yer, sebagai kenangan.. harap halalkan yer.. 

The hantaran dari kedua belah pihak

detik mendebarkan saat melafazkan ijab kabul

Alhamdulillah.. sah bergelar suami isteri.. Welcome to family dear biras, Saifaralina.. :)


 Jaga Pak Syam baik2 ok auntie Fara.. Moga cepat dapat baby leh jadi geng Ammar hehehe

Below adalah majlis resepsi pihak perempuan di Taman Universiti, serius baju bersanding Fara cantik sangat.. love.. love.. love.. nice color tooo..



Weolls tak balik masa wedding sebelah perempuan.. biasalahkan.. cuti takdok.. huhu.. kena simpan utk majlis di Kempas sebelah lelaki. 

Majlis sebelah Hisyam berlangsung pada 26 September, hari raya Haji yang ketiga. Weolls balik sehari sebelum raya, dapat la beraya ngan mertua dan tolong buat persiapan apa yang patut. Alhamdulillah.. kami gerak dari umah kul 11.30pagi, sampai JB kul 2.30ptg.. jalan takdelah jem sangat even ada kemalangan dua tiga tempat. 

Raya Haji tahun ni tak terasa sangat coz kami busy dengan persiapan majlis.. aku dipertanggungjawabkan menghias bilik pengantin dan tolong-tolong susun props kat photobooth.. 

 Bilik pengantin.. iolls hias simple2 jer.. as per requested by pengantin lelaki. 

 Ruang photobooth.. ala2 warisan melayu lama giteww..

 en hubby ngah menyiapkan bunga manggar untuk kembarnya..

 Meja makan beradap deko by tukang khemah

 The Doorgift..got bahulu and telur pindang dalam tu.
 Super cantik wedding cake by Mad About Cake.. sedap uolls..


Anak dara cek yang bakal menjadi flower girl on that day.. manik jahitan di baju hasil kerastangan ibu.. Qaleesya muka masam coz ibu paksa bergambar..


Barisan Flower Girls.. cucu-cucu Haji Idris :)


Uppss pengantin lama tumpang interframe.. bukan senang nak tgk iolls gambar gini ngan Mr. Hubby.. kasi chance la kan.. hehehe.. 7 years still in love..muahahah..


Ibu ngan Ms Qaireen.. aiyoo ramai yang berkenan ngan shawl ibu ni..iolls beli kat booth dalam Giant jer pun.. harga RM10 jer.. iolss tak mampu nak pakai tudung nelopa ke, ariani ke, pareeda ke.. biar murah janji ikut syariat.. cun tu satu bonus!

Boboboy ibu yang sangat behave sepanjang majlis.. dok baik je ngan aunti Icha.. ibu sibuk tolong atok ngan tokwan kasi gift. Last2 dia tido sampai petang.. 

Ammar with auntie Icha.. thanks a lot Icha sudi jagakan Ammar.. love you dik!

Jom kita tengok gambar pengantin baru pulak.. 

 Sweet Flower Girl sambut pengantin ngan rose petals





 Tadi iolls ngan hubby bergambar kat sini.. weolls pengantin lama.. ni twin hubby plk with his wife.. ini pengantin baru..hik hik hik..



Thanks to my frens and family yang sudi datang meraikan majlis.. 
 Awin and family.. lama tak jumpa, lepas rindu pada Awin. 

 Ni Raja and his family.. best fren hubby masa belajar dulu. 

 My sis and family yang datang all the way dari Bandar Sunway ke Johor. We really apperiate it.. thanks for coming kak.. 

And thanks to Lileen too.. my best fren yang dok kt Pulai. Sorry Leen, gambar ngan ko takde. Tak sempat nak bergambar coz time tu ngah busy.. 

Last.. gambar Ammar ngan Makngah dia.. my sis in law.. which is my senior masa belajar kat UiTM dulu.. kecik kan dunia. Dulu dia my senior.. skang dia my sis in law.. :)

To Hisyam and Fara..Selamat Pengantin Baru.. weolls doakan bahagia hingga ke jannah dan dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah.. Aamiin...

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)